Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Lideri |
|

Confruntare între Merkel și Putin privind cazul Navalny, în cadrul ultimei călătorii oficiale a cancelarului german în Rusia

Cancelarul german Angela Merkel s-a folosit vineri de ultima sa vizită oficială în Rusia pentru a-i solicita președintelui Vladimir Putin să-l elibereze pe opozantul Aleksei Navalnîi, dar liderul de la Kremlin a respins cererea, spunând că această condamnare nu este de natură politică.
Berlin,,Germany,-,2016-10-19:,Vladimir,Putin,,The,President,Of,Russian

Discuțiile dintre cei doi lideri vin la un an de la data când Navalnîi a fost otrăvit, un incident care a tensionat legăturile dintre Rusia și Germania, scrie Reuters.

„Încă o dată i-am cerut preşedintelui rus eliberarea lui Aleksei Navalnîi şi i-am transmis cu claritate că vom continua acest demers”, a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Vladimir Putin la Moscova.

Putin a replicat că principalul său opozant nu este deţinut „pentru activităţile sale politice”, ci pentru „o infracţiune penală faţă de parteneri străini”.

Autorităţile ruse au destructurat în ultimele luni reţeaua lui Navalnîi înainte de legislativele din septembrie, clasificând organizaţiile sale drept „extremiste”, blocând site-urile de internet legate de el şi plasându-i pe aliaţii şi apropiaţii opozantului într-un regim de libertate supravegheată.

Între timp, Marea Britanie și Statele Unite au impus vineri sancțiuni bărbaților despre care au spus că sunt agenți de informații ruși responsabili de otrăvirea lui Navalnîi. De asemenea, Washingtonul a impus sancțiuni asupra unei nave ruse și a două persoane de naționalitate rusă implicate în gazoductul Nord Stream 2, la scurt timp după ce Putin a spus că proiectul este aproape finalizat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii