Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Conf. Dr. Carmen Orban, director general Grupul de Spitale Monza România: „România este țara în care din primele zile ale pandemiei protocoalele și procedeele terapeutice au fost acelea cu care acum se laudă SUA că le implementează”

„România are nevoie de spitale noi, iar acestea trebuie să se regăsească în jurul unităților spitalicești vechi, unde există o resursă umană extraspecializată”, este afirmația făcut de către Conf. Dr. Carmen Orban, directorul general al Grupului de Spitale Monza România la emisiunea reINVENTAREA României.
 aboneaza-te
Carmen Orban

În cadrul unei noi emisiuni marca Forbes România, conf. Dr. Carmen Orban a scos în evidență părțile pozitive ale sistemului sanitar românesc pe care trebuie să le exploateze România în vederea dezvoltării acestuia.

„Românii au o mare calitate: învață foarte repede și știu să preia lucrurile bune de la cei care le-am implementat sau experimentat înaintea lor. Noi, activând la grupul Monza am avut avantajul să realizăm o estimare globală a ceea ce s-a întâmplat în Italia și atunci am devenit proactivi și am dovedit că planul nostru de acțiuni a fost eficient: am pus imediat la dispoziția Statului un spital ultramodern pentru a trata pacienți cu covid, ulterior atunci când nevoile celorlalți pacienți neinfectați au crescut, am redeschis spitalul pentru pacienții non-covid, dar ne-am repliat pentru acest al doilea val. În plus, mai deținem un spital covid unde mai avem 250 de paturi și în care tratăm zi de zi sute de pacienți”.

Medicul Carmen Orban a ținut să menționeze un lucru pe care nu prea s-a pus mare preț în toată această perioadă a pandemiei, și anume faptul că încă din primele zile ale pandemiei, țara noastă a adoptat protocoale și procedee terapeutice cu care SUA se laudă că le implementează abia în acest moment. „Vă spun cu toată responsabilitatea: terapii de gen utilizarea anticoagulantelor injectabile, precum Clexane, folosirea antibioticului care avea efect antistimulant precum azitromicina sau recomandarea de zinc sau vitamina D, sunt scheme de tratament pe care țara noastră le-a implementat din prima zi a declanșării acestei pandemii”.

Potrivit directorului general al Grupului de Spitale Monza România, țara noastră are nevoie de spitale noi, iar acestea trebuie să se regăsească în jurul unităților spitalicești vechi: „din păcate, spitalele mai vechi de 50 de ani nu respectă circuitele conform noilor standarde. Spațiul locativ, din nefericire, este total impropriu desfășurării unui act medical, deși acolo există o resursă umană deosebită”, a explicat Carmen Orban.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii