Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Concursul George Enescu s-a deschis printr-un concert de gală la Ateneul Român, fără spectatori în sală

Concertul de gală care a marcat deschiderea Concursului Internaţional George Enescu a avut loc sâmbătă seara, pe scena Ateneului Român, informează portalul stiri.tvr.ro. Artiștii au cântat fără public în sală, dar concertul a fost difuzat în direct la Televiziunea Română, Radio România Cultural şi pe internet.
festivalul-george-enescu-2013.jpg

La concertul de gală de la Ateneul Român au fost interpretate piese scrise de doi laureați ai concursului. S-a cântat fără spectatori în sală, iar orchestra a avut un număr limitat de muzicieni. Dar concertul a fost urmărit de melomani din toată lumea în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional, dar şi pe internet, notează stiri.tvr.ro.

Concertul pentru clarinet şi orchestră compus de Alexandru Ştefan Murariu a fost interpretat în primă audiţie. La fel şi Bramsodia, triplul concert pentru vioară, violoncel şi pian compus de Dan Dediu special pentru acest eveniment.

Va fi o ediție atipică a concursului Enescu, supusă restricțiilor impuse de pandemie. Concurenții au trimis înregistrări cu interpretările lor. Publicul le va putea accesa pe site-ul Festivalului, iar membrii juriului le vor analiza de acasă.

Concertul de gală va fi redifuzat la ora 21.00 pe TVR Moldova şi la ora 21.30 pe TVR3.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii