FacebookTwitterLinkedIn

Audierile încep de luni, 4 iunie, cu Arhiepiscopia Clujului care solicită frecvența 99,1MHz din Huedin și se va încheia miercuri, 6 iunie, cu o companie necunoscută în domeniu, care nu mai deține licențe de radio – Valmedia din Piatra Neamț, care solicită patru frecvențe pentru un program informativ Mesagerul FM la Bacău 94,0MHz, Iași 94,3MHz, Piatra Neamț 100,7MHz și Roman 887,8MHz, notează Media Expres.

Dintre companiile înscrise doar două au solicitări pentru toate cele 22 de frecvențe scoase la concurs: Radio Guerrilla SRL București și Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială Piatra Neamț pentru Radio Jurnal Spiritual (cu un format cultural). Radio Guerrilla mai deține 10 licențe, iar Radio Jurnal Spiritual are 9 licențe.

Rețeaua națională Europa FM participă doar la concursul pentru frecvența din Mangalia 98,9MHz, Patriarhia Română cu Radio Trinitas participă doar la concursul pentru Gura Humorului (Suceava) 92,0MHz, Radio Zu, deținut de Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL din București, pentru patru frecvențe la Drobeta-Turnu Severin 97,9MHz, Mangalia 98,9MHz, Miercurea Ciuc 101,7MHz și Slatina 89,1MHz și Pro FM deținut de RCS & RDS SA pentru Miercurea Ciuc și Piatra Neamț 100,7MHz.

Frecvența de mare putere din Sighetul Marmației este disputată între opt companii, în vreme ce frecvența din Oltenița de doar patru companii – pe lângă cele două menționate cu cereri în toate localitățile mai figurează, la concursul pentru Oltenița, firma Mass Media România de Mânie cu Radio Seven (generalist) și Eagle Media Communications SRL din Călărași pentru Stil FM

Votul pentru acordarea licențelor este programat în ședința CNA de joi, 7 iunie 2018.

Reamintim că sistemul analogic terestru de emisie în radio în FM folosit în România în prezent este unul depășit din punct de vedere tehnic, în condițiile evoluției la nivel internațional a transmisiilor radio spre sistemele digitale.

Recepția analogică terestră este concurată tot mai mult de recepția prin satelit via cablu, prin internet sau pe dispozitivele mobile conectate.