Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Concertul lui Andrea Bocelli – Music For Hope – din Domul Milano de Paștele catolic a devenit cel mai vizionat concert de muzică clasică din toate timpurile pe YouTube

Concertul tenorului italian Andrea Bocelli din 12 aprilie, prima zi a Pastelui catolic, lansat în exclusivitate pe YouTube, a intrat în istoria muzicii cu peste 2,8 milioane de oameni care au urmărit transmisia live, devenind apoi cel mai vizionat concert al unui artist de muzică clasică, de pe YouTube, informează Media Expres.
 aboneaza-te
concert audienta

În doar 24 de ore, concertul video a adunat peste 28 de milioane de vizualizări, iar înainte de începere, peste un milion de oameni au așteptat interpretarea tenorului, notează Media Expres, conform unui comunicat difuzat de Universal Music România.

Concertul „Music for Hope” a ajuns pe primul loc în topurile YouTube (Trending, Charts), în țări precum UK, SUA, Italia, Canada, Spania, Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Peru, Uruguay, Brazilia etc.

În România, concertul a ajuns pe poziția a 15-a. De asemenea, la ora difuzării acestui articol pe concertul avea puțin peste 35,5 milioane de vizionări.

Evenimentul a avut un program de muzică sacră, într-un moment de liniște totală, într-un oraș cu străzile goale, cu restricții legate de circulație. Principalul scop a fost transmiterea către public a unui mesaj de iubire, vindecare și speranță prin muzică.

Andrea Bocelli a declarat: „Sunt emoționat și încântat de multitudinea de reacții pozitive pe care le-am primit, care au fost peste așteptările noastre. Pentru un artist, momentul de pe 12 aprilie este motivul pentru care a sacrificat o viață întreagă, pentru un credincios și un catolic, ca mine, a fost confirmarea zâmbetului cu care Dumnezeu s-a uitat către noi, copiii lui. A fost o onoare incomensurabilă și un privilegiu pentru mine să-mi folosesc vocea ca rugă pentru milioane de oameni. Este un mic-mare miracol la care întreaga populație a globului a fost protagonistă și care imi confirmă optimismul în ceea ce privește viitorul lumii. Mulțumesc tuturor celor care au muncit timp de câteva săptămâni, de la management pănă la casa de discuri, și, în special, celor care au distribuit acest moment cu noi, pentru a rămâne uniți.”

Acompaniat de către Emanuele Vianelli la orgă, Bocelli a interpretat live o serie de melodii, special alese și aranjate muzical pentru această ocazie. Printre melodiile incluse s-au numarat “Panis Angelicus” și “Ave Maria”.

„În aceste momente sensibile, ca cele în care ne aflăm, este foarte important să rămânem împreună si să ne conectăm prin intermediul muzicii. YouTube este onorat să participe în cadrul acestui eveniment inedit, în care lumea a devenit o familie muzicală, să asculte și să vadă interpretarea lui Andrea Bocelli, o zi care a intrat în istoria muzicii”, a declarat Lyor Cohen, Global Head of Music, YouTube.

Dickson Stainer, Președinte și CEO al Global Classics & Jazz, Universal Music Group, a adaugat: „Duminică, 12 aprilie, muzica lui Andrea Bocelli a ajuns instant la sufletele milioanelor de oameni. Acest eveniment este o demonstrație a unei munci de echipa incredibilă. Universal Music si Decca Records sunt onorate să fie parte din acest proiect”.

Evenimentul, o invitație din partea orașului Milano și a Catedralei Domului, a fost promovat de către Milano și Veneranda Fabbrica del Duomo, produs de către Sugar Music, Universal Music Group si Decca Records, cu o contribuție generoasă din partea YouTube.

Andrea Bocelli, prin intermediul fundației sale, este implicat într-o campanie legată de Covid-19 și a început să strângă fonduri pentru a ajuta spitalele să achiziționeze instrumente și echipamente necesare protejării cadrelor medicale. Cei interesați pot dona prin GoFundMe  sau contactând Andrea Bocelli Foundation la adresa de email development@andreabocellifoundation.org.

Întregul material live poate fi ascultat si pe platformele de streaming: https://umusic.lnk.to/MusicForHope-DuomoMB

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii