Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Concert special de închidere a BBC Proms

Pentru prima dată, un concert din Festivalul BBC Proms comentat de un jurnalist român din studiourile BBC Londra.
 aboneaza-te
bbc2

Radio România Cultural transmite, în direct, concertul de închidere al Festivalului BBC Proms 2014 comentat, chiar din studiourile BBC, de Liliana Staicu, managerul postului Radio România Muzical, sâmbătă, 13 septembrie, începând cu ora 21.30.

Ocazia este una cu totul specială – ultimul concert din Festivalul BBC Proms este probabil cel mai aşteptat concert de pe parcursul întregului festival, o seară tipic britanică, prilej de mândrie naţionalăşi de etalare a celor mai buni artişti ai momentului.

Anul acesta, “Ultima noapte la Proms” este susţinută pe scena Royal Albert Hall de Corul şi Orchestra Simfonică BBC, conduse de finlandezul Sakari Oramo, dirijorul principal al Orchestrei Simfonice BBC. Printre solişti se regăseşte unul dintre cele mai importante nume ale violonisticii actuale: olandeza Janine Jansen, care a evoluat, deja, în compania celor mai importante orchestre ale lumii şi care a beneficiat de susţinerea BBC în debutul carierei.

Anul acesta, “Ultimanoapte la Proms” conţine şi un moment dedicat aniversării a 50 ani de la premiera filmului “Mary Poppins”; publicul este invitat să cânte fragmente din coloana sonoră a celebrului film – şi nu doarpublicul din sală, pentrucă BBC a anunţat că va alcătui un cor virtual prin asamblarea tuturor video-urilortrimise de ascultători până în 31 august – iar piesa aleasă este “Supercalifragilistic”.

Concertul poate fi ascultat la Radio România Cultural, atâtîn FM, cât şi online pe www.radioromaniacultural.ro

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii