FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții Comisiei Europene au prezentat recent o perspectivă care demonstrează o scădere a consumului de carne cu 1,1 kg în următorul deceniu, pentru ca în 2030, consumul mediu pe cap de locuitor să ajungă la 67,6 kg, se arată în raportul CE.

Va exista însă o tendință ca unele produse de origine animală să performeze mai bine decât altele. Riscul de răspândire a pestei porcine africane, modificările preferințelor consumatorilor, dar și preocupările pentru mediu, sunt câteva dintre elementele care conduc la limitarea producției cărnii de porc în Uniunea Europeană, informează EuroMeatNews.com.

După scăderea efectivelor de animale din UE, se preconizează că producția de carne de vită va continua să scadă, în ciuda perspectivelor de export reduse și a unei ușoare scăderi a prețurilor la furaje. Potrivit estimărilor, consumul de carne de vită în UE va scădea cu 0,9 kg pe cap de locuitor.

În ceea ce privește consumul de carne de oaie și capră, specialiștii se așteaptă ca acesta să rămână stabil, asta în timp ce cererea de carne de pasăre din UE ar urma să crească constant, întrucât este văzută de consumatori ca un produs sănătos și sustenabil.