Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Conceptul de Marketplace – adoptat și în turism

Accelerarea procesului de digitalizare din ultimul an continuă să genereze noi idei de business, în special, acolo unde efectele pandemiei au fost resimțite puternic.
rentakub case vacanta

Un concept care ia amploare în ultimele luni și în economia locală este cel al Marketplace-urilor, iar dacă pentru antreprenorii din zona FMCG acesta nu mai este o noutate, cei din turism au început să mizeze pe o astfel de strategie de business în lupta lor cu noul context, mai ales că, în ultimul an s-a conturat un nou trend: preferința tot mai mare a turiștilor pentru case de vacanță și cabane.

Cum în ultimele 12 luni, cererea pentru acest segment s-a triplat pe piața locală, potrivit specialiștilor, reprezentanții Rentakub, o platformă românească de booking pentru case de vacanță și cabane, au ales să investească într-o astfel de linie de business: înființarea unui Marketplace.

„Decizia lansării Rentakub.com a fost luată datorită creșterii semnificative atât a interesului turiștilor români, cât și a numărului proprietarilor de unități de cazare interesați să-și dezvolte business-ul. Scopul platformei rentakub.com este de a deveni, în următorii doi ani, principalul marketplace unde turiștii români pot închiria case de vacanță, vile sau pensiuni în fiecare zonă din România”, a explicat  Costi Zărnescu, fondatorul Rentakub.com.

Potrivit acestuia, planul de dezvoltare a rețelei Rentakub.com are în vedere două direcții: prima se referă la soluția completă de afacere oferită, începând de la construcția de case de vacanță KUB și până la listarea pe platforma de rezervări. Iar a doua linie de business privește deschiderea platformei către toate casele de vacanță și cabanele de închiriat integral.

În acest moment, din rețeaua Rentakub.com, fac parte case de vacanță din zone precum: Bacău, Băile Felix, Râșnov, Slănic-Moldova, Bran, Cluj-Napoca, Harghita-Covasna, Sibiu și împrejurimi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii