Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Concedieri la Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara

Un număr de 8.354 de angajaţi vor fi disponibilizaţi de la Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara şi de la Compania Naţională a Uraniului (CNU) şi Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului (SNIM), din care 8.060 persoane de la cele două complexuri energetice, conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă.
Complexul energetic Hunedoara

Aceştia ar putea beneficia de plăţi compensatorii pentru o perioadă de până la patru ani, estimate la acest moment la suma de 915,68 milioane de lei, arată un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea şi completarea OUG nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024, publicat în dezbatere de Ministerul Energiei, notează News.ro.

Cele patru societăţi asigură aproximativ 18.000 de locuri de muncă.

Actul normativ propune acordarea venitului lunar de completare şi a unor plăţi compensatorii, ca măsură de protecţie socială de care să beneficieze persoanele disponibilizate din companiile afectate. Numărul estimat de persoane concediate este de 8.354, din care:

4.063 persoane – Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA (CEH);

264 persoane – Compania Naţională a Uraniului SA (CNU);

3.997 persoane – Societatea Complexul Energetic Oltenia SA (CEO);

30 persoane – Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului SA (SNIM).

Totalul cheltuielilor aferente veniturilor de completare aferente acordate pentru o perioadă de până la 48 luni este estimat la acest moment la suma de 915.689.000 lei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii