Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Industrie |
|

Concediază-l pe zugrav! Trei sferturi dintre români își renovează singuri locuința

Studiul anual GfK România dedicat pieței vopselurilor, aflat la a șaptea ediție, arată că 76% dintre românii care locuiesc în mediul urban preferă să zugrăvescă ei înșiși sau împreună cu un alt membru al familiei sau prieten și doar 24% apelează la un zugrav profesionist.
 aboneaza-te
vopsea

Analizând pe genuri, cei din prima categorie sunt mai ales bărbații, în timp ce femeile cer în mai mare măsură ajutorul unui profesionist.

Vopselurile sunt cumpărate de obicei împreună cu un membru al familiei (în 47% din cazuri) sau singur (41%). În 10% din cazuri, zugravul angajat este direct implicat în procesul de achiziție.

Aproape 7 din 10 români cumpără vopseaua din magazinele mari de bricolaj, alese în special pentru preț și varietatea gamei de vopseluri și de branduri, depozitele de materiale de construcții sunt preferate de 18%, iar magazinele specializate din apropierea casei (de tip metalo-chimice) de 12%.

Culoarea cea mai des folosită este albul si este utilizată pentru toate tipurile de camere.

Cu toate acestea, vopseaua colorată este mai utilizată pentru camera copilului, dormitor și living room, în timp ce albul este preferat pentru băi și bucătării. Circa 46% dintre consumatori au folosit vopsea albă, 26% vopsea colorată, iar 28% deopotrivă vopsea albă și colorată. 71% dintre cei care au zugrăvit anul anterior au zugrăvit bucătăria și 60% alte camere din apartament.

PRIMUL AN DE MARKETING: MIHAI GHYKA

Cele mai dificile activități în procesul de renovare a casei sunt considerate curățenia de după (47%), acoperirea mobilierului și a podelelor (42%), pregătirea suprafețelor pentru zugrăvire (36%), aplicarea chitului pe pereți (31%).

Loialitatea față de branduri a scăzut de la 56% în 2015, la 52% în 2018.

46% dintre cei care renovează ar schimba brandul dacă cel căutat nu este disponibil și în același procent decid ce marcă să achiziționeze direct în magazine.

Cele mai puternice surse de influență sunt prietenii și familia (51%), zugravul (47%) și vânzătorul (45%). Dintre canalele de comunicare, TV-ul este cel mai influent.

PUBLICITATEA TV LA BĂNCI – SEMESTRUL I 2019

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii