Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

Conacul Marelui Gatsby scos la vânzare pentru 17 milioane de dolari

Scoasă la vânzare din luna decembrie, clădirea care l-a inspirat pe F. Scott Fitzgerald se vinde pentru 16,88 milioane de dolari, redusă de la prețul stabilit inițial. Localizat pe strada Middle Neck Road, New York, conacul păstrează în continuare aerul anilor ’20, devenind o oportunitate pentru orice iubitor de literatură și nu numai.
170621_EJ_235_Middle_Neck_042-1200x675

Vila a fost cumpărată în 1923 de Mary Harriman Rumsey, fondatoarea organizației non-profit Junior League și sora fostului guvernator al orașului New York, W. Averell Harriman. După achiziționarea clădirii, Mary Harriman a angajat firma de arhitectură McKim, Mead & White, responsabilă cu restaurarea aripei de est și de vest a Casei Albe, dar și cu designul Muzeului din Brooklyn, pentru a renova clădirea.

Lucrările au fost terminate în 1928, iar conacul în stil francez a devenit, de-a lungul anilor, un prilej de găzduire a prietenilor doamnei Rumsey, printre care s-a numărat și F. Scott Fitzgerald. Se zvonește că timpul petrecut în conacul de pe Middle Neck Road l-a inspirat pe autor să scrie romanul „Marele Gatsby”, dar și că o parte din Long Island poartă numele de „Gatsby’s East Egg”.

Cu o suprafață de 11.955 de metri pătrați, clădirea este împărțită în 13 dormitoare și 8 băi, în interiorul cărora se pot găsi încă podele originale din stejar, ornamente din alabastru sau șeminee. Proprietatea dispune de peste 100.000 de metri de plajă privată, un teren de tenis, un garaj cu două nivele, o casă pentru îngrijitori cu patru dormitoare, o încăpere pentru bărci și o vilă pentru invitați. Prețul inițial al conacului a început de la 19,8 milioane de dolari în decembrie, dar a scăzut în această lună la 16,88 de milioane.

Sursa: forbes.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii