Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Comteh Co, cinci milioane de euro într-o fabrică la Slatina

Comtech_Co.JPG
Distribuitorul de țevi din oțel Comtech Co, companie deținută de Constantin Goanţă, a investit 5 milioane de euro într-o fabrică de izolare cu polietilenă astfel de produse, la Slatina, producţia fiind demarată începând cu această lună.

„La finele anului 2010 am luat decizia de a investi în propria fabrică de izolare cu polietilenă a ţevilor pentru transport petrol şi gaze, deoarece costurile de transport pentru efectuarea acestei operaţiuni de la alte fabrici din Europa era mare. Construcţia efectivă a unităţii de producţie fost demarată în august 2011, urmând ca în noiembrie 2012 să livrăm primele produse”, a declarat Constantin Goanţă.

Potrivit afirmaţiilor sale, 65% din investiţia realizată la Slatina a provenit din fonduri proprii, în timp ce 35% a fost asigurată prin credite bancare.

„Din investiţia totală de 5 milioane de euro, 3 milioane de euro au fost absorbite de utilajele de producţie, în timp ce 2 milioane de euro de construcţia efectivă a fabricii”, a mai spus Goanţă.

Potrivit acestuia, noua unitate de producţie este o investiţie de tip brownfield, 20% din clădirile şi spaţiile de depozitare fiind deja existente şi beneficiind doar de modernizări. Fabrica din Slatina este amplasată pe un teren de 23.000 de metri pătraţi, din care hala de producţie ocupă 4.500 de metri pătraţi, spaţiile de depozitare – 6.000 de metri pătraţi, iar platformele betonate pentru depozitare, o altă suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi.

În ceea ce priveşte capacitatea de producţie, Constantin Goanţă a subliniat că aceasta va fi de 30.000 de tone de ţeavă de oţel, izolată cu polietilenă, anual.

Noua unitate de producţie va aduce un plus de 20% a businessului Comtech Co, urmând ca în 2013 cifra de afaceri a companiei să ajungă la aproximativ 32,5 milioane de euro. “Pentru acest an prognozăm un business de 27 de milioane de euro, iar deschiderea fabricii va aduce o creştere de 20% a afacerilor anul viitor. În plus, în 2013 estimăm şi o majorare a profitabilităţii la peste 12%, mizând în acelaşi timp pe o recuperare a investiţiei în maxim 5 ani”, a mai spus Goanţă. În 2011, business-ul companiei s-a situat la nivelul de 24 de milioane de euro.

Conform declaraţiilor sale, o parte din producţia noii fabrici din Slatina va ajunge la export, începând din 2013, în Europa, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii. De asemenea, aceasta va presta şi servicii de “coating” pentru producătorii români de ţevi din oţel.

Noua unitate va prelucra ţevi conductă pentru transportul de petrol şi gaze. Comtech Co va continua să distribuie produse atât achiziţionate din România, în proporţie de 65%, cât şi importate, 35%.

“În acest moment, 40% din livrările companiei sunt efectuate către industria de petrol şi gaze, 20% către industria construcţiilor de maşini, 10% către cea energetică, restul adresându-se altor sectoare”, a mai spus Constantin Goanţă.

Privind volumul de vânzări, în 2011 compania a livrat 20.000 de tone de ţevi din oţel, pentru ca în acest an să ajungă la 23.000 de tone.

În ceea ce priveşte piaţa de distribuţie de ţevi din oţel fără sudură, acoperită în proporţie de peste o treime de Comtech Co şi de Comgaz SA Ploieşti, unde Comtech Co deţine 80% din acţiuni, Constantin Goanţă estimează că aceasta va avea o valoare de circa 100 de milioane de euro în acest an, volumul pieței fiind de aproximativ 80.000 de tone anual.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii