Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Computerul de-acasă este folosit de români pentru activități de divertisment

Aproape 20% dintre români folosesc mai mult de trei ore pe zi computerul de-acasă pentru divertisment (jocuri, muzică, filme), arată datele „Barometrului de Consum Cultural 2014”, realizat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC).
compuetr acasa

În scopuri profesionale, procentul celor utilizează computerul de acasă, mai mult de trei ore pe zi, este de 14%. Așadar, computerul de la domiciliu este folosit mai mult pentru divertisment și mai puțin pentru rezolvarea problemelor profesionale.

Cei mai mulți români (26,7%) rezervă între una și trei ore în fiecare zi divertismentului pe computer. Un procent ridicat (12,5%) este reprezentat de cei care acordă doar o oră pe zi acestui consum de divertisment (vizionare de filme, jocuri și muzică).

Studiul INCFC a utilizat un eşantion reprezentativ de 1.260 de persoane, cu o eroare maximă tolerată de +/- 2,8%, la un nivel de încredere de 95%.

„Barometrul de Consum Cultural 2014” arată, printre altele, că 33% dintre cei interveviați nu citesc ziare și 41% nu citesc reviste. Doar 8% citesc o dată sau de două ori pe an un ziar și 11% lecturează cu aceeași frecvență o revistă. Românii care citesc ziare în fiecare zi au o cotă de 2%, în timp ce procentul celor care citesc zilnic o revistă de 1%.

Circa 29% nu ascultă niciodată programe de radio și 3% ascultă o dată sau de două ori pe an. Aproximativ 18% dintre români ascultă radioul mai mult de trei ore pe zi, iar 19% ascultă zilnic între o oră și trei ore.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii