FacebookTwitterLinkedIn

Cele două părți au semnat o scrisoare de intenție neangajantă, prin care fondul se angajează să cumpere toată partea deținută de israelieni, 98,2% din Radisson Blu.

Tranzacția se poate finaliza peste trei sau patru luni, au mai estimat reprezentanții grupului israelian, dacă sunt îndeplinite toate condițiile. Printre condiții se află inclusiv plata tranzacției și primirea acordului de la Consiliul Concurenței.

Elbit Imaging pare decis să-și facă exitul de pe piața din țara noastră, acesta fiind a doua tranzacție anunțată în decurs de o lună.

Complexul vândut cuprinde 763 de camere

Complexul hotelier Radisson cuprinde hotelul de 5 stele Radisson Blu, cu 487 de camere, și hotelul de 4 stele Park Inn, cu 276 de camere. La acestea se adaugă o arie comercială de 7.200 de metri pătrați, care cuprinde un cazino, un centru fitness, magazine de lux și alte servicii, care sunt disponibile atât pentru oaspeții hotelurilor, cât și pentru publicul larg.

Radisson Blu este fostul hotel București, care a fost preluat de Elbit Imaging, controlat de Europe Israel, în anul 2000. Redeschis sub noul nume în 2003, acesta a necesitat atunci o investiție de 70 de milioane de euro. Ulterior, investiția inițială a fost commpletată de alta de șapte milioane de euro, care au fost utilizați pentru a transforma aparthotelul Centre Ville în Park Inn.

Complexul hotelier a obținut venituri de 120 milioane de lei, în 2015, cel mai recent an pentru care există informații.

Printre concurenții Radisson Blu sunt JW Marriott, Sheraton, Athene Palace Hilton și Intercontinental.

Cel de-al doilea hotel Radisson din România urmează să fie deschis anul viitor, la Brașov. În urma unei investiții de zece milioane de euro, va fi inaugurată o unitate de cazare cu 105 camere, completate de o zonă de servicii și săli de conferință.

Brandurile Radisson Blu și Park Inn sunt deținute de grupul Rezidor, unul dintre giganții pieței hoteliere globale. Prezent în 80 de țări, Rezidor dețin 460 de hoteluri care au peste 100.000 de camere.