Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Complexul Comercial Doraly a înregistrat vânzări de peste 830 mil. euro în 2018, în creștere cu 7,3%

Cifra de afaceri cumulată a comercianților din complexul Doraly, deținut de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a ajuns la 837 milioane de euro, în creștere cu 7,3% față de 2017.
 aboneaza-te
Alexandru Rusu_CEO Doraly

Creșterea vine la mai mult de un an de când gama de produse comercializate în Doraly este disponibilă și online.

Categoria cash & carry a depășit 35% din totalul de 84,000 mp închiriabili și înregistrează un avans de 11,8% a cifrei de afaceri pe 2018. Segmentul multichannel reprezentat de chiriașii prezenți atât în Complexul Comercial Doraly, cât si pe Doraly.ro, au înregistrat cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, de 14,8%.

După lansarea platformei online doraly.ro am observat un fenomen interesant, și anume creșterea numărului de vizitatori în parcul comercial, în același timp cu creșterea interesului față de platforma online și a numărului de comenzi plasate. Mare parte din acești vizitatori se informează online și vizitează cu preponderență comercianții listați pe doraly.ro. Este vorba de așa numitul efect de multichannel, sau efectul de sinergie între canalele de vânzare, care apare atunci când consumatorii au mai multe opțiuni să se informeze despre produse și să le cumpere: unii se informează online și vin să cumpere din parcul comercial, alții vin să vadă produsele în parcul comercial și le comandă apoi online, procesul de cumpărare devenind astfel mult mai convenabil pentru ei” , a spus Alexandru Rusu, CEO Doraly.

Citește și: Parcul comercial Doraly a închiriat un pavilion nou retailerului danez Jysk

În cadrul Complexului Comercial se dezvoltă accelerat  categoria cash &carry de food &beverage. Noile magazine Lucidius Market si Shark Market  deschise în pavilionul X1 respectiv X3, oferă o gamă largă de alimente și bauturi la pret de importator.

În același timp, faptul că pe doraly.ro prețurile pe bucată scad odată cu cantitatea cumpărată a dus la creșterea numărului de comenzi en-gros lansate pe platformă ca pondere în totalul comenzilor. În perioada ianuarie-iunie 2019, acestea au reprezentat ca valoare 41% din totalul vânzărilor online.

Conform analizei de vânzări pe doraly.ro, majoritatea comenzilor en-gros au fost făcute din București și județul Ilfov – 17,4% din total, urmate de Timișoara și Constanța, ce însumează  aproape 10% din  totalul solicitărilor en-gros.

Pentru  finanțarea activităților curente și continuarea extinderii parcului comercial, Expo Market Doraly a  semnat în luna iulie un contract de finanțare în valoare de 38 milioane de euro pe o perioadă de 7 ani cu Alpha Bank România.

”Acest pas făcut alături de Alpha Bank ne permite să continuăm lucrările de  dezvoltare a noilor pavilioane din cadrul parcului comercial, pentru a oferi viitorilor noștri chiriași cele mai bune condiții de comercializare și depozitare, dar și pentru extinderea spațiilor de parcare, reamenajarea unor spații existente  și o eficiență energetică sporită. Totodată, această tranzacție este un semnal important privind încrederea pe care instituțiile finanicare o au în strategia noastră de dezvoltare”, a mai spus Alexandru Rusu, CEO Doraly.

 

Înființat în 1993, Expo Market Doraly a fost primul parc comercial specializat în produse alimentare și non-alimentare din România. Dezvoltat pe o suprafață de 280.000 de metri pătrați, pe ambele părți ale șoselei București – Urziceni, în Afumați, Ilfov, Expo Market Doraly dispune de 850 de spații comerciale în 31 de pavilioane, cu o suprafață totală închiriabilă de peste 84.000 de metri pătrați și aproximativ 3000 de locuri de parcare, inclusiv subterane. Parcul comercial găzduiește peste 550 de producători, importatori și distribuitori și o gamă variată de peste 550.000 de produse.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii