Cautare




, Contributor

Junior Reporter ForbesLife

ForbesLife |
|

Competiția pentru titlul „Capitala Tineretului din România” în anul 2017 a fost deschisă

Competiția pentru tiltul de „Capitala Tineretului din România”, care funcționează pe principii similare cu cel de „Capitala Europeană a Tineretului”, deținut de Cluj-Napoca în anul 2015, a fost deschisă pentru toate orașele din țară.
Capitala Tineretului din Romania 2

Obiectivul programului „Capitala Tineretului din România” este să dezvolte strategii de dezvoltare locale pentru tineri și să-i implice activ în procesele decizionale din orașele lor pe teme ce țin de educație, cultură, politică demografică și alte domenii de interes pentru ei, dar și să stimuleze autoritățile publice locale și companiile private să susțină și se implice în implementarea proiectelor propuse în cadrul programului.

Infografic Cluj-NapocaAcesta a fost inițiat, la nivel național, de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR). 

Data limită până la care pot fi depuse candidaturile este 14 octombrie, ora 23:59, la adresa de mail haisavorbim@capitalatineretului.ro.

Infografic TimișoaraOrașul câștigător va fi anunțat pe 14 noiembrie, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Timișoara, primul oraș din România care a primit titlul de „Capitala Tineretului din România” și care și-a asumat pionieratul programului în perioada 2 mai 2016-1 mai 2017.

Componența juriului și valoarea premiului care va fi acordat vor fi făcute publice până pe 14 septembrie de către comisia de guvernanță a proiectului. Aceasta va asigura și asistență pentru depunerea candidaturii orașelor care vor solicita acest lucru.

Criterii de înscriere în competiție

Potrivit regulamentului proiectului, competiția este deschisă tuturor orașelor și municipiilor din România, iar în cazul Bucureștiului, candidatura se depune la nivelul fiecărui sector în parte.

Înscrierea în concurs se face electronic, pe baza unui document de maximum 30 de pagini care va răspunde unei serii de întrebări legate de motivul pentru care orașul respectiv candidează pentru titlul de „Capitala Tineretului din România” și care sunt rezultatele pe care le estimează după implementarea proiectelor.

Juriul va analiza fInfografic despre depunerea candidaturilor pentru „Capitala Tineretului din România 2017”iecare candidatură primită în funcție de o serie de criterii, printre care motivația care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerența viziunii, a misiunii și a obiectivelor și corelarea proiectelor propuse cu strategii și documente de politici publice de tineret.

Dosarul trebuie să includă și o scrisoare de intenție din partea orașului candidat, semnat de primar sau de persoana desemnată să reprezinte localitatea, o scrisoare de intenție din partea unei structuri de tineret reprezentative la nivelul localității sau, dacă nu există o structură de reprezentare la nivel urban, de o coaliție formată de organizații de tineret pentru această cauză, și orice document (maximum trei) pe care candidatul îl consideră important în consolidarea intenției transmise prin candidatură.

Mai multe informații despre competiție pot fi găsite pe site-ul www.capitalatineretului.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii