FacebookTwitterLinkedIn

Cele două companii românești constituie unul dintre cele mai mari grupuri producătoare de ambalaje şi hârtie din România, fiind o asociație familială de mai mulți ani.

„Achiziția ne va îmbunătăţi semnificativ capacitatea de a deservi clienţii din această regiune cu mare potenţial de dezvoltare şi ne va permite o prezență mai semnificativă în Europa de Est. Compania dispune atât de utilaje pentru producerea de ambalaje de înaltă calitate, cât și de un utilaj nou de fabricare a hârtiei, construit în 2017, specializat în hârtie de tip testliner ușoară și de înaltă calitate, care se pretează în mod deosebit soluțiilor noastre de ambalaje performante”, au menționat reprezentanții DS Smith.

EcoPack şi EcoPaper s-au dezvoltat puternic de-a lungul mai multor ani, fiind orientați către deservirea pieţei locale de FMCG. Acestea vor completa oferta englezilor și le va permite să se dezvolte și să-și scadă costurile.

Suma necesară pentru achiziție și achitarea datoriilor, care însumează 208 milioane de euro, va fi asigurată din lichiditățile existente și facilitățile de creditare, precum și din acțiuni DS Smith în valoare de 35 de milioane de euro acordate vânzătorilor. Se prevede că achiziţia va stimula imediat câştigurile şi va atinge obiectivele financiare ale Grupului pe termen mediu”, au detaliat reprezentanții producătorului britanic.

Tranzacţia este preconizată să se încheie în cel de-al treilea trimestru al anului financiar, sub rezerva aprobării din partea Consiliului Concurenței și a altor condiții obișnuite de încheiere a unei tranzacţii.

Continuăm să ne dezvoltăm foarte puternic în Europa de Est. Această achiziţie incitantă ne va întări și mai mult poziţia şi capacitatea, oferindu-ne o platformă importantă pentru dezvoltarea în continuare a programului nostru inovator de «ambalaje performante» în regiune”, a spus Miles Roberts, Group Chief Executive al DS Smith.

DS Smith activează în 37 de ţări, având aproximativ 27.000 de angajaţi. Obiectivul acestora este să devină principalul furnizor de soluții de ambalare sustenabile.