Cautare
, Staff

Burse |
|

Companiile românești au ajuns la cea mai ridicată capitalizare din ultimii 9 ani

Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a ajuns la 20,4 miliarde de euro, cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani, în această săptămâna, au anunțat reprezentanții Bursei de la București.
 aboneaza-te
sobolewski.jpg

Digi s-a listat pe BVB. BERD printre acționari. Anghel: Capitalizarea bursei de la București depășește 20 de miliarde de euro

Saltul din această săptămână s-a datorat listării Digi Communications (simbol bursier DIGI), unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria.

„Datele macroeconomice, nivelul dividendelor şi creşterea preţului acţiunilor sunt argumente puternice pentru ca România să fie cea mai bună destinaţie unde banii pot produce valoare adăugată, iar asta îi convinge chiar şi pe cei mai sceptici investitori să îşi plaseze banii pe piată locală de capital. La această valoare, capitalizarea companiilor românești listate la BVB este de circa 12% din PIB-ul României” a spus Lucian Anghel, Preşedinte al BVB.

În această săptămâna, indicele BET a ajuns la 8.460 de puncte, iar indicele BET-TR la 10.633 de puncte, respectiv maximele acestui an, în data de 15 mai.

Președintele BVB: România se află pe primul loc în lume, cu un dividend de 7-8% acordat investițiilor pe bursă

Data de 16 mai, a fost ziua în care s-au realizat cele mai multe tranzacţii de până acum din acest an, peste 8.800. Această dată a coincis cu listarea DIGI, acţiunile acesteia fiind cele mai tranzacţionate acţiuni într-o singură zi, din ultimii 3 ani şi jumătate, cu 3.270 de tranzacţii.

„România a părăsit apele tulburi ale evaluărilor scăzute şi s-a îmbarcat pe un transoceanic capabil să folosească vântul puternic în favoarea sa şi să reziste condiţiilor dificile. România se află pe radarul investitorilor, pentru că oferă un nivel de creştere şi stabilitate rar întâlnite în prezent, cuplată cu dinamism şi creativitate – devine un loc mai prietenos pentru afaceri. Acum antreprenorii cu ambiţii naţionale sau regionale văd bursa de valori ca un mediu natural pentru afaceri”, a spus Ludwik Sobolewski (foto), CEO-ul BVB.

Valoarea zilnică a tranzacțiilor a atins cea mai mare valoare din acest an: 37 de milioane de euro, data de 17 mai.

A doua zi, BRD, emitent inclus în BET, a obținut cea mai mare valoare a tranzacţiilor în şedinţa anterioară. De asemenea, alte companii incluse în indicele BET, cum ar fi Banca Transilvania (TLV), Romgaz (SNG), Fondul Proprietatea (FP) şi OMV Petrom (SNP), au avut tranzacţii semnificative pe parcursul acestei săptămâni.

PeliFilip asistă acționarul majoritar al RCS & RDS în procesul de listare pe BVB

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii