Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

(P) Companiile sustenabile fac toamna training si primavara raport

Comisia pentru Guvernanța titlului de Capitala Tineretului din România, alături de Primăria Baia Mare și Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș, au decis, în cadrul Galei Tineretului din România, orașul câștigător în competiția Capitala Tineretului din România 2019-2020. Evenimentul s-a desfășurat în Baia-Mare, actuala deținătoare a titlului.
Raportarea Non-Financiara obligatorie

2018 a fost primul an in care companiile de interes public – cu capital majoritar sau integral de stat, din sectorul financiar-bancar si nebancar, sau ale caror valori mobiliare sunt tranzactionate la bursa – care la data bilantului depasesc un numar mediu de 500 de salariati, au avut obligatia* de a include in raportul administratorilor o declaratie nefinanciara (consolidata) care sa contina informatii privind aspectele de mediu, sociale si de personal, promovarea diversitatii si respectarea drepturilor omului, combaterea coruptiei si a darii de mita.

Cunoscut ca “raport de CSR”, “raport de sustenabilitate” sau “raport non-financiar”, documentarea si redactarea acestui nou document impune dezvoltarea de noi competente la nivelul companiei. In vederea pregatirii coordonatorilor si a echipelor ce vor lucra la rapoartele aferente anului 2018, ce urmeaza a fi publicate in prima parte a anului viitor, The CSR Agency, companie de consultanta specializata in promovarea responsabilitatii si sustenabilitatii afacerilor, ofera companiilor vizate de aceasta noua prevedere legala 50% discount general si sesiuni suplimentare de training organizate luna aceasta pe 7-8, 15-16, respectiv 28-29 noiembrie.

Cursul de doua zile detaliaza etapele si managementul procesului de raportare in conformitate cu Standardele GRI** – cel mai utilizat ghid de masurare si raportare a impactului afacerilor asupra economiei, societatii si mediului, la nivel mondial – facilitandu-le participantilor identificarea si definirea temelor relevante pentru raport, initierea si derularea dialogului cu partile co-interesate, masurarea indicatorilor, colectarea datelor si comunicarea rezultatelor.

“Asa cum se spune ca omul gospodar isi face iarna car si vara sanie, prin aceste sesiuni suplimentare si discountul acordat ajutam companiile sa respecte calendarul impus de lege, pregatind viitorii coordonatori ai procesului si membri ai echipelor de raportare in timp util, permitandu-le astfel sa demareze activitatea specifica imediat dupa incheierea anului finaciar si publicarea rezultatelor inainte de jumatatea anului urmator”, a declarat Dragos Tuta, Director General al The CSR Agency.

Potrivit specialistilor The CSR Agency, procesul de raportare non-financiara, unul extrem de minutios, se poate prelungi de la o perioada “normala” de 4-6 luni, la 10-12 sau chiar mai mult de un an, in lipsa know-how-ului necesar. In schimb, un raport bine documentat si redactat, comunicat la timp, poate constitui un avantaj competitiv, va raspunde prompt clientilor, cumparatorilor si publicului larg tot mai preocupat de cauze sociale si de protectia mediului, organismelor nationale si internationale ce solicita astfel de date, preocuparii angajatilor pentru propriile drepturi si performanta generala a angajatorului, sau cererilor venite din partea investitorilor si finantatorilor.

Detalii si inscrieri la www.thecsragency.ro/trainings

*Potrivit Ordinului Nr. 1938/2016 – emis de Ministerul Finantelor Publice pe 17 august 2016 si publicat in Monitorul Oficial Nr. 680 din 2 septembrie 2016 – în vigoare de la 1 ianuarie 2017, ordin ce transpune in legislatia romaneasca Directiva 2014/95/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 22 octombrie 2014 de modificare a Directivei 2013/34/UE in ceea ce priveste prezentarea de informatii nefinanciare si de informatii privind diversitatea de catre anumite intreprinderi si grupuri mari, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L, nr. 330 din 15 noiembrie 2014.

** Global Reporting Initiative

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii