Cautare
, Contributor

IT |
|

Companiile pierd peste 315 miliarde de dolari anual din cauza pirateriei software

antivirus_shutterstock.jpg
Marii jucători la nivel global vor plăti aproape 500 de miliarde de dolari în acest an pentru a rezolva problemele cauzate de malware asociat software-urilor piratate. Peste  127 miliarde de dolari dintre acești bani vor fi plătiți pentru probleme de securitate şi 364 miliarde de dolari dolari pentru pierderile de date.

Pe de altă parte, consumatorii vor cheltui 25 de miliarde de dolari şi vor pierde 1,2 miliarde de ore, doar în acest an, din cauza ameninţărilor de securitate şi a reparaţiilor costisitoare pentru computere ce ruleaza softare piratat, afectate de malware, arată un studiu realizat de IDC și National University of Singapore.

Vezi care sunt cele mai periculoase spam-uri

Circa 60% dintre consumatorii chestionaţi susțin că cea mai mare temere a lor legată de software-ul infectat este pierderea datelor, a fişierelor sau a informaţiilor personale, urmate de tranzacţii online neautorizate (51%) şi de hacking-ul contului de e-mail, a conturilor de pe reţelele sociale şi a conturilor bancare (50%).

Cu toate acestea, 43% dintre aceiaşi respondenţi nu instalează actualizări de securitate, lăsând computerele vulnerabile în fața atacurilor cibernetice.

Vezi care au fost marile amenințări pentru dispozitivele mobile în 2013

Studiul mai arată că aproximativ două treimi din pierderile companiilor (315 mld. dolari) vor ajunge în mâinile reţelelor care activează în domeniul pirateriei software, circa 20% dintre software-urile piratate din companii sunt instalate de către angajaţi, iar 28% dintre companiile incluse în sondaj au raportat breşe de securitate care au provocat întreruperi ale reţelelor, computerelor sau website-urilor o dată la câteva luni sau chiar mai des; 65% dintre aceste întreruperi au avut drept cauză malware instalat pe computere personale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii