Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Companiile petroliere americane au fost retrogradate de agenţia de evaluare S&P Global Ratings

Giganţii petrolieri americani Exxon Mobil Corp., Chevron Corp. şi ConocoPhillips au fost retrogradaţi joi de agenţia de evaluare S&P Global Ratings, la două săptămâni după ce aceeaşi agenţie a avertizat că ar putea retrograda 13 mari companii petroliere din cauza schimbărilor climatice, informează Agerpres, conform Bloomberg.
shutterstock_63161290.jpg

Ratingurile celor trei mari producători americani de petrol şi gaze au fost reduse cu câte o treaptă, Exxon Mobil la “AA minus” de la “AA” cu perspectivă stabilă, Chevron la “AA minus” de la “AA” cu perspectivă stabilă iar Conoco a fost retrogradată la “A minus” de la “A” cu perspectivă stabilă, notează Agerpres.

„Aceste decizii reflectă „riscurile crescute din partea tranziţiei energetice ca urmare a schimbărilor climatice şi emisiilor de carbon, profitabilitatea redusă a industriei şi o volatilitate mai mare pentru fundamentele companiilor producătoare de hidrocarburi”, a precizat S&P Global Ratings.

Aceste scăderi de rating vin la câteva zile după ce marile companii petroliere au raportat cele mai slabe rezultate din ultimele decenii, ca urmare a scăderii preţului petrolului în cursul anului trecut. Chiar dacă ratingurile mai mici nu vor afecta imediat accesul companiilor la finanţare şi nici costul capitalului, ele reflectă totuşi provocările cu care se confruntă industria petrolieră, în special cu privire la schimbările climatice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii