Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Companiile importante care au intrat în insolvenţă în 2016

Industria energetică a avut cel mai mult de pierdut anul acesta, fiind unul dintre sectoarele economice marcate de procedura insolvenţei în perioada ianuarie-august 2016.
insolventa.jpg

Industria energetică a avut cel mai mult de pierdut anul acesta, fiind unul dintre sectoarele economice marcate de procedura insolvenţei în perioada ianuarie-august 2016.

Potrivit unei analize realizată de CITR și citată de Mediafax, companiile din industrie cumulează aproximativ 45% din totalul insolvenţelor înregistrate la nivel naţional.

Compania, cu o vechime de 14 ani în activitatea de practician în insolvență și cu un portofoliu de peste  750 de proiecte, a analizat sectoarele dominante în piaţa insolvenţei din rândul companiilor cu impact în economie (companii cu valoarea activelor imobilizate mai mare de un milion de euro).

Astfel, deşi numărul societăţilor care au intrat în insolvenţă în primele opt luni ale acestui an s-a înjumătăţit faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, valoarea activelor imobilizate din industrie s-a dublat de la peste 300 de miloane de euro, la puţin peste 600 de milioane de euro.

Analiza relevă faptul că piaţa enegiei în insolvenţă a crescut de aproximativ 11 ori în 2016, numai insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara reprezentând 87% din valoarea aceasteia.

Totodată, companiile producătoare de energie verde au înregistrat pierderi de 500 de milioane de euro în 2014, pierderi care se vor adânci în 2016 şi 2017.

Alte industrii au avut de suferit mai puțin în perioada analizată, cea prelucrătoare şi producţie a înregistrat o scădere a numărului de companii care au intrat în procedură de insolvență, de la 26 la 13. Și în cazul industriei alimentare, numărul insolvenţelor s-a redus la 6 de la 19 câte se înregistrau în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar valoarea activelor în insolvenţă a scăzut la mai puţin de o treime.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii