Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Companiile Greene King și Lloyd: Fonduri pentru grupurile BAME

Două dintre cele mai mari companii din Marea Britanie, Greene King și Lloyd, s-au oferit să plătească sume consistente grupărilor etnice BAME.
greene king

Două dintre cele mai mari companii din Marea Britanie, Greene King și Lloyd, s-au oferit să plătească sume consistente grupărilor etnice BAME (black, Asian and minority ethnic) după ce rolurile lor în comerțul cu sclavi au ieșit la iveală într-o bază de date academică, relatează The Telegraph.

Greene King, unul dintre cele mai mari lanțuri de pub-uri din Marea britanie și Lloyd’s din Londra, una dintre cele mai mari firme de aisgurări din lume, au declarat că vor face plăți către aceste comunități.

Compania Greene King a fost fondată de Benjamin Greene, unul dintre cei 47.000 de englezi care au beneficiat de decizia guvernului britanic pentru recompensarea britanicilor atunci când sclavia a fost abolită în 1833. Pe atunci, Greene a primit echivalentul a circa 500.000 de lire sterline când a predat drepturile asupra trei plantații din Indiile de Vest.

Nick Mackenzie, directorul executive al Greene King, a declarat pentru The Telegraph: “Este de neiertat că unul dintre fondatori noștri a profitat de sclavie și a argumentat împotriva desfințării ei în 1800. Nu avem toate răspunsurile, de aceea avem timp să ascultăm și să învățăm de la ceilalți, inclusiv de la membrii echipei noastre, pe măsură ce ne consolidăm diversitatea și munca de incluziune”.

În același timp, un representant Lloyd’s a declarat: “Ne pare rău pentru rolul jucat de piața noastră în secolele XVIII și XIX în comerțul cu sclavi. A fost o perioadă rușinoasă pentru istoria statului, dar și a noastră”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii