Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Companiile germane din România se așteaptă la o scădere semnificativă a afacerilor

Majoritatea companiilor germane din România se așteaptă la o scădere a cifrei de afaceri între 10% și 25%. Peste 24% sunt de părere că afacerile lor vor scădea cu mai mult de 25% ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar 46% spun că numărul de angajați va scădea.
 aboneaza-te
ahk-romania-companii-germane

Acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat în perioada 15-26 iunie de AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) în rândul companiilor germane din România, la care au participat 89 de companii din industrie (48,3%), sectorul serviciilor (19%), construcții (11%) și comerț (8%).

Companiile sunt cel mai mult afectate de cererea redusă de produse și servicii (64%) și de restricțiile de călătorie (peste 61%), mai relevă sondajul, iar cei mai importanți factori de risc îi reprezintă în momentul de față condițiile-cadru politice (peste 68%) și lipsa măsurilor de sprijin pentru mediul de afaceri (peste 58 %).

Puține companii se mai gândesc în prezent la investiții, mai reiese din sondaj. Cheltuielile pentru investiții vor fi mai mici decât cele planificate înainte de criză, spun 67% dintre respondenți și doar 4,5% se așteaptă la creșterea investițiilor.

În ceea ce privește numărul de angajați, jumătate dintre participanții la sondaj cred că acesta nu se va modifica, în timp ce 46% spun că numărul de angajați va scădea.

Rezultatele sondajului le găsiți aici.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii