Cautare




, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Afaceri |
|

Companiile europene se așteaptă la creșteri de prețuri din cauza deficiențelor de aprovizionare

Companiile au început să mărească prețurile pe măsură ce problemele de aprovizionare le majorează costurile şi le afectează capacitatea de a răspunde unei cereri în creştere.
Euro

Şefii unor mari companii din sectorul industrial, precum producătorul de anvelope Michelin sau producătorul de materiale de construcţii Saint-Gobain, susţin că se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu materialele necesare, cu blocaje în transport şi deficit de personal în urma pandemiei, şi în consecinţă se aşteaptă la o inflaţie a preţurilor de consum, transmite Bloomberg.

„De obicei avem una sau două crize operaţionale care trebuie rezolvate, în orice moment, pe partea de aprovizionare, acum avem 23 de crize. Întregul lanţ de aprovizionare a fost perturbat”, a declarat directorul general al Michelin, Florent Menegaux, la o conferință organizată în acest week-end în sudul Franţei.

Magazinele, restaurantele şi facilităţile de petrecere a timpului liber au început să se redeschidă pe măsură ca vaccinarea face progrese în Europa, însă progresele diferite în combaterea coronavirusului la nivel mondial a lăsat lanţurile de aprovizionare perturbate şi muncitorii sunt greu de găsit.

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, care a participat la conferinţa din Franţa, a spus că deşi economia europeană este „în mod clar într-o perioadă de revenire” şi ar putea ajunge la mărimea la care era înainte de pandemie mai repede decât se preconiza, actualele presiuni privind preţurile sunt „în mare parte tranzitorii”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii