Cautare
, Contributor

Cariere |
|

Companiile din România alocă mai mulți bani pentru programe care să reducă stressul anjagatilor

Angajatorii din România au alocat bugete cu 30% mai mari pentru programe de stress management, managementul conflictelor, leadership autentic și group coaching în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit HPDI, firmă ce furnizează soluții de leadership și dezvoltare a resurselor umane prin programe de training, coaching și teambuilding.
stress management

Potrivit studiilor Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, stresul la locul de muncă este perceput drept un fenomen curent de peste 50% dintre salariații din 31 de țări europene, inclusiv România. Mai mult, la nivelul Europei, nivelul pagubelor provocate de stres este estimat la aproximativ 100 de miliarde de euro anual, în România acesta ridicându-se la 1,5 miliarde de euro, ceea ce înseamnă 1% din PIB, arată sursa citată.

„Față de prima jumătate a anului trecut, în 2015 cererile pentru programe de stress management au crescut cu 30%. Și pentru că, de multe ori, stresul generează conflicte, începând din acest an am susținut și traininguri de managementul conflictelor, care au fost primite foarte bine”, spune Petru Păcuraru, managing partner și trainer HPDI.

În 2014, HPDI a înregistrat o cifră de afaceri de 400.000 de euro, dublu faţă de anul precedent, iar pentru 2015, compania estimează o creştere de până la 500.000 de euro. În prezent, HPDI are birouri în Bucureşti, Timişoara şi Arad.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii