Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Companiile din Marea Britanie returnează 215 milioane de lire sterline

Firmele din Marea Britanie au returnat în mod voluntar guvernului peste 215 milioane de lire sterline în cadrul unor plăți de care nu au avut nevoie.
 aboneaza-te
lire.jpg

Potrivit cifrelor Agenției Guvernamentale HMRC, aproximativ 80.433 de angajatori au returnat numerar suma care li s-a dat pentru a ajuta la acoperirea salariilor lucrătorilor, scrie BBC.

Banii restituiți reprezintă o mică parte din suma de 35,4 miliarde de lire sterline solicitate în cadrul schemei de ajutor până la 16 august, ultima dată pentru care sunt disponibile statistici.

Conform schemei Coronavirus Job Retention Scheme (CJRS), lucrătorii plecați în concediu au primit 80% din salariu, până la maximum 2.500 lire pe lună.

HMRC a declarat că a salutat angajatorii care au returnat voluntar subvenții.

„HMRC salută acei angajatori care au returnat voluntar subvențiile CJRS pentru că, ori nu mai au nevoie de subvenție, ori au realizat că au făcut erori și au urmat îndrumările noastre cu privire la corectarea lucrurilor.”

CJRS a fost lansat în aprilie pentru a sprijini companiile care nu puteau funcționa sau care au trebuit să reducă personalul în timpul blocării. Dar companiile au fost îndemnate să ramburseze banii pe care îi primesc contribuabililor, dacă consideră că își permit să facă acest lucru.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii