FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul Regatului Unit a creat o serie de măsuri pentru a sprijini întreprinderile de toate dimensiunile pe tot parcursul crizei sanitare. Astfel, companiile mai mici pot aplica pentru schema CBILS, care operează prin intermediul British Business Bank și pot obține ajutor financiar în valoare de până la 5 milioane de lire sterline sub formă de împrumuturi pe termen, descoperiri de cont și finanțare a activelor.

Schema CLBILS facilitează accesul la finanțare pentru întreprinderile mijlocii și mari, cu o cifră de afaceri de peste 45 de milioane de lire sterline. Acest sistem poate oferi ajutor financiar în valoare de până la 200 de milioane de lire sterline companiilor afectate de focarul de coronavirus.

Schema de împrumut Bounce Back (BBLS) permite creditorilor să ofere un împrumut pe termen de șase ani, de la 2.000 de lire sterline și până la 25% din cifra de afaceri a unei companii.

În a doua săptămână a lunii mai, valoarea combinată a finanțărilor aprobate prin aceste trei scheme s-a ridicat la 14,8 miliarde de lire sterline, potrivit Buy Shares. Până la jumătatea lunii iunie, această cifră a crescut cu 157%, până la împrumuturi în valoare de 38,2 miliarde de lire sterline.

Datele indică că valoarea totală a finanțărilor aprobate prin intermediul schemelor de împrumut susținute de guvern a atins 46,2 miliarde de lire sterline până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a lunii iulie. Până la 16 august, această cifră a crescut cu 14%, ajungând un total de 52,6 miliarde de lire sterline.

În plus, industria bancară și financiară a sprijinit peste 1,2 milioane de întreprinderi britanice cu scheme de împrumut pentru a le ajuta să supraviețuiască în contextul actual.

Schema de împrumut Bounce Back reprezintă cea mai semnificativă parte a pachetului de ajutor susținut de guvern în Regatul Unit, cu împrumuturi în valoare de 35,5 miliarde de lire sterline aprobate până în august. Această schemă a reușit să ofere mai mult de 1,1 milioane de împrumuturi susținute de guvern la o rată accesibilă, fără dobândă sau rambursări datorate în primul an.

Statisticile arată că valoarea cumulată a împrumuturilor prin intermediul schemei CBILS a ajuns la aproape 13,7 miliarde de lire sterline în luna august sau 25% din totalul împrumuturilor aprobate.

Mai mult, datele indică și faptul că, în perioada 10 mai – 16 august, 516 întreprinderi mijlocii și mari din Marea Britanie au primit un ajutor financiar în valoare de 3,5 miliarde de lire sterline.