Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Sănătate |
|

Companiile de sănătate și tehnologie își propun să creeze un “pașaport de vaccinare” digital

Coaliția Vaccination Credential Initiative își propune să creeze un "pașaport de vaccinare" digital pentru a verifica persoanele care au fost infectate și pe cei care pretind că au imunitate împotriva bolii. Microsoft și Oracle fac parte din această organizație.
covid

Coaliția se bazează pe munca depusă de unul dintre membrii săi, The Commons Project, pentru a elabora un certificat digital acceptat la nivel internațional prin care să dovedează că cei care călătoresc au fost testați negativ cu virusul COVID-19.

Permisul dezvoltat de organizația non-profit este acum utilizat de toate cele trei alianțe majore ale companiilor aeriene. Vaccination Credential Initiative a fost sprijinită și de Fundația Rockefeller.

Paul Meyer, director executiv al The Commons Project, a declarat că organizația este în discuții cu mai multe guverne.

Fiecare țară își poate stabili propriile reguli, cum ar fi, de exemplu, ce vaccinuri va accepta. Sistemul va păstra datele în siguranță, într-un portofel digital sau pe un cod QR de hârtie, astfel încât oamenii să poată controla cu cine le partajează.

Pe măsură ce noile variante ale virusului s-au răspândit în întreaga lume, The Commons Project susține că a înregistrat o creștere substanțială a interesului față de acest “pașaport de vaccinare” digital.

În Marea Britanie guvernul a declarat că nu va fi luată nicio decizie cu privire la pașapoartele de vaccinare până când nu vor exista dovezi mai complete cu privire la efectul vaccinurilor asupra transmiterii virusului.

„Deoarece un număr mare de persoane din grupuri cu risc sunt vaccinate, vom putea aduna dovezi pentru a demonstra impactul asupra ratelor de infecție, spitalizare și reducerea deceselor”, a declarat Departamentul de Sănătate și Asistență Socială într-un comunicat, potrivit Financial Times. Cu toate acestea, guvernul a finanțat un sistem pilot de pașapoarte de sănătate pentru două companii, firma de biometrie iProov și grupul de securitate cibernetică Mvine.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii