Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Filantropie |
|

Companiile au donat peste 3 mil euro în cele 16 ediții ale Festivalului Brazilor de Crăciun

În cele 16 ediții ale „Festivalului Brazilor de Crăciun”, fundația Salvați Copiii a primit donații de aproximativ 3,3 milioane de euro, bani care au sprijinit integrarea educațională pentru aproape 25.700 de copii, prin programele educaționale „Grădiniţe Estivale”, „A Doua Şansă” și „Școală după Școală”.
Gabriela Alexandrescu si Bradul Salvati Copiii

În cele 16 ediții ale „Festivalului Brazilor de Crăciun”, fundația Salvați Copiii a primit de la companii donații de aproximativ 3,3 milioane de euro. Banii au fost folosiți pentru integrarea educațională pentru aproape 25.700 de copii, prin programele educaționale „Grădiniţe Estivale”, „A Doua Şansă” și „Școală după Școală”, dintre care peste 95% dintre copiii au fost înscriși în clasa I sau în clasa pregătitoare. În plus, 85% dintre copiii din programul „A Doua Șansă” au promovat examenele din anul școlar 2015-2016, iar în programul „Școală după Școală”91% dintre copii au înregistrat progrese, 44% au avut rezultate bune sau foarte bune și 21% au obținut premii.

Grație sumelor strânse la ediția precedentă, în 2016, Salvați Copiii a susținut 2.425 de copii, dintre care 705 au beneficiat de suport în programul „Grădinițe Estivale”, 210 au fost reintegrați prin programul „A Doua Şansă”, iar 1.510 copii au beneficiat de suport în programul de prevenire a abandonului școlar Școală după Școală”.

În total, 297 de companii au făcut donații, iar în medie, o companie a participat la trei ediții ale festivalului. În topul participărilor se află Henkel și BRD, Carrefour și Apa Nova, urmate de BCR, Kaufland, Oscar Downstream și TTS Grup. Principalele companii donatoare activează, în special, în servicii, domeniul financiar și FMCG.

Efortul nostru comun este consistent și se vede. Este important ca finanțarea să fie focusată și directă și să ajungă direct la beneficiar. Ne bucurăm să vedem companii care au înțeles că succesul lor, chiar cel financiar, depinde de ce întorc ele, din profit, în societate. În fond, publicul, consumatorul de mâine este copilul de astăzi și cu toții ne dorim o societate educată, nu-i așa?”, spune Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Salvați Copiii România.

În urma procesării datelor de la Institutul Național de Statistică, a reieșit faptul că 79.565 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani erau, în 2015, în afara sistemului de educație. În plus, până la vârsta de 17 ani, numărul este și mai îngrijorător – 282.017 de copii nu erau, anul trecut, integrați în școli.

Abandonul școlar nu este un fenomen limitat la un copil sau altul, la o comunitate sau alta, ci interesează întreaga societate, pentru că menține grupuri defavorizate, a căror situație se va perpetua din generație în generație. Anul acesta, statistica este chiar alarmantă, pentru că numărul copiilor retrași din școli este în creștere. Vorbim despre copii cărora le este încălcat dreptul la a avea un viitor care să rupă cercul vicios al sărăciei și al discriminării din motive economice. A-i educa pe copii este cea mai inteligentă politică publică a oricărui stat și cea mai bună asigurare că societatea este funcțională. Salvaţi Copiii are ca obiectiv prioritar reducerea abandonului şcolar, iar prin sprijinul partenerilor de anul acesta, ne propunem ca în 2017 să susţinem prin programele noastre peste 3.000 de copii din comunităţile defavorizate, a mai spus Alexandrescu.

„Festivalului Brazilor de Crăciun” este un eveniment de strângere de fonduri organizat anual de Salvați Copiii România, pentru a sprijini proiectele educaționale derulate de fundație. Acesta are ca centru de interes o licitație specială de brăduți de Crăciun, creați exclusiv pentru această ocazie, de unii dintre cei mai cunoscuți designeri autohtoniCreatorii invitați să participe la ediția din 2016 sunt: Doina Levintza, Stephan Pelger, Irina Neacșu, Omid Ghannadi, MATIUS Studio. 

Anul trecut, licitațiile pentru brazi au ajuns la sume cuprinse între 500 şi 19.500 de euro.

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii. ONG-ul este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii