Cautare
, Forbes Staff

Industrie |
|

Companiile americane caută parteneriate în România. Capitala va găzdui forumul celei de-a 10-a ediții a Trade Winds, între 18-20 octombrie

Cea de-a 10-a ediție a Trade Winds, cea mai mare misiune comercială organizată de Guvernul Statelor Unite, care creează parteneriate de afaceri între companiile americane și alte piețe, se desfășoară anul acesta în Europa de Sud-Est (România, Bulgaria, Croația, Grecia și Serbia), în perioada 16-24 octombrie.
parteneriat shutterstock_546229267

Pentru prima dată, forumul misiunii comerciale, care va avea loc între 18-20 octombrie, va fi organizat la București, unde un număr de 80-100 de companii americane vor discuta cu cele românești în vederea creării de parteneriate de afaceri între țări și de a facilita exporturile.

Companiile americane care vor veni la București sunt din industrii precum cea aerospațială/apărare, agribusiness, arhitectură/inginerie, automotive, construcții, bunuri de consum, energie, procesarea și ambalarea alimentelor, tehnologii în domeniul medical, informații, comunicații și securitate.

„Sudul Europei este dat la o parte de către investitori, există stereotipuri cu privire la regiune. Unul dintre motivele pentru care forumul se organizează la București este creșterea economică a României, care este mai puternică aici decât în restul Europei”, a spus Gregory O’Connor, consilier comercial regional în cadrul Ambasadei Statelor Unite la București.

Scopul  evenimentului nu este de a aduce imediat investiții americane pe plan local, însă unele companii americane ar putea investi la un moment dat aici, a mai spus acesta.

Companiile românești au plătit o taxă de participare la forum, toate locurile fiind deja ocupate. Evenimentul este finanțat din taxele de participare și din sponsorizări. De asemenea, pentru organizare Ambasada Statelor Unite a colaborat cu Camera de Comerț Americanî în România (AmCham) și Camera de Comerț și Industrie a României.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii