FacebookTwitterLinkedIn

Directorii industriei de turism și ospitalitate au fost asigurați de guvern că “podurile aeriene” vor fi introduse pentru turiștii străini vara aceasta începând cu 29 iunie pentru a sprijini înflorirea turismului, relatează The Telegraph.

Grupul de carantină Quash din Marea Britanie, care este format din mai mult de 500 de nume mari din industrie, a declarat că își va suspenda acțiunile juridice pentru răsturnarea carantinei.

Paul Charles, un purtător de cuvânt al grupului care contribuie cu 10 miliarde de dolari pe an la economia țării, a declarat “Grupul Quash își dorește să ia măsuri și nu o vom elimina pe viitor, dar am fost asigurați de guvern că vor exista aceste coridoare de călătorie începând cu 29 iunie. (…) Așteptăm directive de la guvern pentru îndeplinirea acestui scop”.

Se consideră că Portugalia, Italia, Grecia, Australia, Spania și Franța vor fi primele țări care vor beneficia de pe urma acestor “poduri aeriene” care vor permite turiștilor și oamenilor de afaceri să călătorească în alte țări fără a fi nevoiți să se autoizoleze pentru 14 zile.

Grupul Quash, care include hotelieri precum Rocco Forte și alte mari firme de turism, a avertizat că 71% dintre membrii săi se așteaptă să concedieze 60% dintre angajații lor dacă restricțiile de călătorie vor continua. Aproximativ 28% dintre aceștia se tem că vor fi nevoiți să își înceteze activitatea.