Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Transport |
|

Companiile aeriene low-cost solicită Comisiei Europene o cotă de combustibili sustenabili pentru toate zborurile

Ryanair, Easyjet şi alte companii aeriene low-cost au trimis o scrisoare Comisiei Europene în care îi solicită ca planul său de a forţa transportatorii să utilizeze o anumită cotă de combustibili sustenabili să se aplice pentru toate zborurile, nu doar pentru cele pe distanţe scurte, informează Agerpres, conform Reuters.
studiu transmitere coronavirus in avion

Comisia Europeană elaborează în prezent o serie de ţinte pentru companiile aeriene care vor trebui să utilizeze o cotă minimă de combustibili sustenabili pentru aviaţie (SAF), în ideea de a reduce emisiile de CO2 ale sectorului aeronautic. În luna decembrie a anului trecut Bruxellesul a abandonat o ţintă de 5% pentru 2030 ca fiind prea mică.

Un grup de companii aeriene low-cost, care nu concurează pe zborurile pe distanţe lungi, şi organizaţii de protecţie a mediului au trimis miercuri o scrisoare Comisiei în care îi cer ca orice cote privind combustibilii sustenabili să se aplice nu numai pentru zborurile în interiorul Europei dar şi pentru zborurile pe distanţe lungi, din şi spre continent, notează Agerpres.

„Excluderea zborurilor pe distanţe lungi de la obligaţia privind combustibilii sustenabili ar însemna că tocmai acea zonă din sectorul nostru care are cea mai mare nevoie de decarbonizare nu ar fi acoperită de această legislaţie”, se arată în scrisoarea trimisă comisarilor europeni ai Transportului şi Mediului.

Printre semnatarii scrisorii se numără companiile aeriene Easyjet, Ryanair, Wizz Air, Jet2 precum şi ONG-ul Transport & Environment.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii