Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Compania ungară energetică MVM Zrt. vizează realizarea de achiziții în România

MVM Zrt., compania energetică controlată de statul ungar țintește spre o prezență regională.
shutterstock_244858921

Într-un interviu acordat Bloomerg, directorul general Gyorgy Kobor a recunoscut că analizează mai multe achiziții în statele din Balcani și în domeniul energiilor regenerabile, înaintea unui posibile oferte publice inițiale, informează Agerpres.

Motivația care stă la baza afirmației reprezentanului companiei ungare este aceea că MVM Zrt. vrea să ajute Guvernul condus de Viktor Orban să îşi pună la punct legături energetice de la Marea Adriatică şi până la Marea Neagră.

“Am atins o limită de mărime în Ungaria şi de aceea ţintim spre o prezenţă regională”, a declarat Gyorgy Kobor. În interviul acordat Bloomberg, directorul MVM a spus că Serbia este o poartă important de intrare spre pieţele din Bosnia Herţegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord şi Bulgaria.

Pe lângă ţările din Balcanii de Vest, România şi Cehia se numără printre ţările cu posibile ţinte de preluare pentru MVM.

Gyorgy Kobor nu a dorit să comenteze informaţiile potrivit cărora MVM se numără printre firmele care au făcut oferte pentru activele din România are grupului ceh CEZ. În schimb, Kobor a spus că proiectele de gaze ale României din Marea Neagră ar putea fi o modalitate pentru MVM să diversifice sursele de aprovizionare cu energie ale Ungariei.

MVM Zrt. a semnat un contract pe termen lung pentru trei miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an şi aşteaptă debutul producţiei de gaze în Marea Neagră.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii