Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Compania UiPath, fondată de Daniel Dines, ar putea ajunge la o evaluare de peste 10 miliarde de dolari

Compania UiPath, findată de către Daniel Dines şi Marius Tîrcă, negociază o nouă rundă de finanţare în urma căreia ar putea ajunge la o evaluare de peste 10 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

Cea mai recentă rundă de finanţare s-a ridicat la 568 milioane dolari şi i-a oferit startup-ului o evaluare de 7 miliarde de dolari.

Anul trecut a însemnat, pentru UiPath, primul unicorn cu origini locale, venituri anuale recurente de 360 de milioane de dolari, de peste trei ori mai mari faţă de iulie 2018, când acestea au trecut pragul de 100 de milioane de dolari. Venitul net al companiei a depășit 60 de milioane de dolari în ultimul trimestru din an, a spus Daniel Dines, cofondatorul și CEO-ul UiPath, în cadrul conferinței online UiPath Live!.

Evoluția companiei de Enterprise Robotic Process Automation (RPA), tehnologie care permite implementarea roboților software pentru executarea proceselor repetitive efectuate de angajați, se bazează pe creşterea portofoliului de clienţi la nivel global. Compania are peste 6.000 de clienți și o comunitate mondială de aproape 750.000 de dezvoltatori de tehnologie RPA. UiPath înregistrează, în prezent, peste 10 clienți noi pe zi, iar anul trecut contractele de peste un milion de dolari au fost triplate.

Dines consideră că tehnologia RPA reprezintă viitorul și își dorește să combată ideea cum că această tehnologie „fură” locuri de muncă, subliniind că automatizarea proceselor repetitive crește, de fapt, numărul de locuri de muncă și ajută business-urile să fie mai rapide și eficiente. Antreprenorul a oferit ca exemplu cazul Japoniei, țară despre care consideră că suferă din pricina îmbătrânirii clasei muncitoare. El crede că oamenii care vor să se pensioneze pot fi înlocuiți cu ajutorul tehnologiei RPA, având în vedere faptul că generația tânără nu mai alege meserii asemănătoare cu părinții bunicii lor.

„Ne-am simțit onorați că am avut ocazia de a propulsa piața de RPA. Astăzi, livrăm cea mai ambițioasă evoluție a platformei noastre – o platformă end-to-end pentru hiperautomtizare –, care permite o mare varietate de roluri într-o organizație și posibilitatea de a interacționa cu roboții în fiecare zi. Încă mai avem mult de făcut, dar sunt foarte încântat de unele dintre noile situații de utilizare în care RPA se aplică proceselor din ce în ce mai complexe”, a mai spus CEO-ul companiei, a cărui avere este estimată la 6,5 miliarde de lei, fiind, în prezent

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii