FacebookTwitterLinkedIn

Bitdefender are în vedere listarea încă de dinainte de 2010. În luna februarie a acestui an, Mergermarket scria că Bitdefender ar putea urmări o listare în 2022, operațiune prin care  fondul de investiții Vitruvian Partners să-şi facă exitul din companie.

“Condiţiile actuale sunt favorabile unui exit folosind mecanismele pieţelor publice, deoarece investitorii caută active de tehnologie şi orientate spre creştere”, scria atunci Mergermarket, citând surse. 

În 2017,  fondul de investiții Vitruvian Partners a achiziționat o participație de aproximativ 30% din companie, de la fondul de investiții Axxess Capital. Ca urmare a tranzacției, compania a fost evaluată la peste 600 de milioane de dolari, au anunțat atunci reprezentanții Bitdefender.

În primăvara lui 2019, Bitdefender l-a numit CFO pe John Stynes, un director cu aproape două decenii de experiență în companii de tehnologie cotate la bursă. La acel moment, compania românească se gândea la listarea acțiunilor sale la Bursa de Valori București.

În 2020, compania a ridicat afaceri de 869 milioane de lei și un profit net de 140,4 milioane de lei.

Bitdefender este o companie globală de securitate și software antivirus care operează la nivel global, care oferă soluții de protecție împotriva amenințărilor cibernetice pentru peste 500 de milioane de utilizatori din peste 170 de țări. Înființată în 2001 de Florin și Măriuca Talpeș, compania are sediul în București și are birouri în SUA, Canada, Australia, Regatul Unit, Franța, Germania, Spania, Danemarca, Italia, Suedia, Țările de Jos și Emiratele Arabe Unite.

Soții Talpeș reprezintă o prezență constantă în Topul Forbes 500.