FacebookTwitterLinkedIn

Cu o vechime de peste 20 de ani pe piaţa românească, compania de cosmetice a fost înfiinţată de Elena Oancea – fondator, chimist, estetician, şi de Ioana Adina Oancea – farmacist și estetician. Careless Beauty are în portofoliu 22 de produse şi în fiecare an lansează altele noi. Fiecare produs conţine combinatii personalizate de extracte din peste 10 specii de plante, atent recoltate din culturi proprii, procesate manual şi atent supravegheate în perioada de macerare.

Compania de beauty foloseşte materie primă integral românească de pe plantaţiile proprii şi lucrează cu peste 40 de specii de plante româneşti care şi-au confirmat potenţialul în tratarea afecţiunilor dermatologice şi restabilirea echilibrului la nivel epidermic. Produsul-vedetă este crema de cătină cu căpăceală de albine, iar noul elixir vegetal cu 13 uleiuri eterice are, de asemenea, o notorietate din ce în ce mai mare pe piaţă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„(…)Încă de la înfiinţare, ne-am propus un pariu ambiţios: să producem produse cosmetice aproape perfecte pentru piele: sub 1% substanţe de sinteză, în special conservanţi. O specie de plantă poate cuprinde sute de compuşi chimici, biologic activi, recunoscuţi foarte uşor de către organismul nostru. Un produs de sinteză nu este la fel de rapid acceptat de către piele sau, în multe cazuri, nu este acceptat deloc. Avantajul major al extractelor din plante româneşti pe care le utilizăm în compoziţia produselor Careless Beauty este că au o penetrabilitate foarte mare, sunt recunoscute rapid de către organism şi deţin o compoziţie chimică foarte variată, bogată în principii active. Secretul tehnologiei Careless Beauty constă în concentraţiile de extracte regăsite în produs. Nu producem la scară largă, fiindcă pentru a ne asigura de materia noastră primă avem nevoie de toate cele patru anotimpuri“, au declarat Elena şi Ioana-Adina Oancea, creatoarele Careless Beauty.

Compania produce lunar 300 de produse din fiecare sortiment, dar capacitatea de producție se va mări în viitor odată cu deschiderea unui nou laborator, ajungând la 1.000- 1.500 de produse cosmetice lunar.

Citește și: Piața locală de e-commerce atrage un nou investitor. Retailerul home&deco „Bonami” a deschis un magazin online

Ca strategie viitoare de business, Elena şi Adina Oancea vizează investiţii în extinderea culturilor, întrucât au nevoie de mai multă materie primă, o investiţie în partea de semi-tehnologizare, o linie automatizată de ambalare şi etichetare. Ca noutăţi de portofoliu, compania va lansa perne şi saltele din plante, cu efect de ameliorare a  sforăitului.