Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Compania Rio Bucovina va fi preluată de grupul polonez Maspex Wadowice

Compania Rio Bucovina, unul dintre liderii pieței românești de apă minerală naturală va fi achiziționată de grupul polonez Maspex Wadowice, producătorul sucurilor Tymbark și al ciocolatei instant La Festa.
Bucovina

Tranzacția include achiziționarea celor trei facilități de producție ale societății Rio Bucovina din Vatra Dornei, Timișoara și Giurgiu, dar și a brandului Bucovina.

,,Pe piaţa apelor minerale nu am fost prezenţi până acum, iar aceasta este o categorie care se află în creştere. În prezent, segmentul apelor minerale ocupă o cotă de 50% din piaţa băuturilor nealcoolice din România”, a declarat Kryzysztof Pawiński, Președintele Consiliului e Administrație al Grupului Maspex Wadowice.

Condiția intrării în vigoare a contractului condițional semnat de Maspex Wadowice pentru achiziționarea companiei Bucovina o reprezintă obținerea aprobării Consiliului Concurenței din România precum și efectuarea cu succes a acțiunii de due dilligence.

Conform companiei de marketing AC Nielsen, Rio Bucovina deține o cotă de aproape 10% din piața românească a apelor îmbuteliate. Referitor la această tranzacție, Dorel Radu, director general Rio Bucovina, a afirmat: „Achiţionarea companiei Rio Bucovina de către una dintre cele mai mari companii poloneze din Europa Centrală şi de Est va constitui un moment foarte important pentru piaţa de FMCG din România. Ca parte a Grupului Maspex, alături de Tymbark Maspex România, Rio Bucovina îşi va consolida şi mai mult poziţia pe piaţa producătorilor de apă minerală naturală, apă de izvor şi apă de masă din România”.

România reprezintă pentru Maspex o a doua piaţă ca mărime, după Polonia, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al investiţilor efectuate, cât şi ca putere de cumpărare. În prezent, Maspex este cunoscut în România ca producător de produse instant, de sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, paste făinoase, biscuiţi săraţi (crackers) şi covrigei (brezels). Compania a intrat pe piaţa românească în anul 1996 şi în prezent este unul dintre cei mai mari investitori polonezi în România.

Rio Bucovina a fost fondată în anul 2006 și este o companie companie cu capital 100% privat, ce are ca obiect principal de activitate îmbutelierea apei minerale naturale Bucovina şi producţia băuturilor răcoritoare Rio.

Tranzacţia va reprezenta cea de-a 18-a preluare a Grupului Maspex Wadowice şi cea de-a 3-a pe piaţa românească.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii