Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Compania Renault – suspectă într-un scandal al testelor de poluare

Acţiunile Renault au scăzut cu până la 20% în urma unei posibile investigații privind testele pentru emisiile automobilelor, informează Reuters.
shutterstock_325893407

Sursa menționează că un reprezentant al sindicatului CGS la uzina Renault din Lardy –Florent Grimaldi- a anunţat că agenţi ai biroului antifraudă din Ministerului Economiei (Franţa) au confiscat computere de la birourile unor sedii Renault care au legătură cu standardele de testare şi certificare a motoarelor. Acest fapt a lăsat impresia că investigaţia este legată de standardele emisiilor, în urma scandalului de la Volkswagen, a spus Grimaldi. În consecință, acţiunile Renault au scăzut cu 16%, la 72,98 euro pe unitate, iar declinul a atins 20% la un moment dat, cel mai amplu după 2008, conform sursei citate.

UPDATE:  Renault a confirmat joi că au fost efectuate percheziții la uzinele sale, dar a subliniat că rezultatele acestora nu au  identificat niciun dispozitiv care să falsifice emisiile poluante ale motoarelor sale diesel.

Producătorii auto au intrat în vizorul aurorităților de reglemetare în urma scandalului Volkswagen, declanșat în luna septembrie, atunci când compania VW a recunoscut că a înșelat testele de poluare la 11 milioane de automobile diesel, prin instalarea de softuri menite să reducă nivelul emisiilor. Scandalul a determinat autoritățile franceze să-și extindă cercetările și asupra celorlalți producători, printre care și Renault și PSA Peugeot Citroen. În octombrie, Peugeot a declarat că nu a folosit niciodatp astfel de softuri, pentru modificarea rezultatelor de poluare.

Compania franceză Renault reprezintă acționarul majoritar al fabricii Dacia de la Mioveni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii