Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Compania Raytheon, amendă de jumătate de milion de dolari pentru comercializarea de produse realizate în România

Compania Raytheon a primit o amendă de jumătate de milion de dolari pentru că a vândut Statelor Unite produse realizate în România pretinzând că sunt fabricate în SUA.
shutterstock_1808380669

În acest sens, reprezentanții departamentului de Justiţie al SUA au anunţat că Raytheon Technologies şi Hamilston Sundstrand, subsidiara acesteia, trebuie să plătească guvernului SUA suma de 515.625 de dolari, informează Monitorul Apărării și Securității.

Potrivit Departamentului de Justiţie al SUA, compania Raytheon şi subsidiara Hamilston Sundstrand au încălcat „False Claim Act”, o lege care datează din 1993, BAA/Buy American Act și presupune protejarea afacerilor şi a forţei de muncă din SUA, restricţionând procurarea şi folosirea unor produse finite sau a unor materiale care nu sunt de provenienţă internă.

Autoritățile susțin că, în perioada 2006 -2015 cele două companii au vândut diverse bunuri guvernului american în baza unor contracte ce includeau condiţiile BAA, însă, în cadrul acestor vânzări, nu au specificat că bunurile nu erau produse în SUA, ci în România.

Până în acest moment, cele două părți nu au comunicat despre ce fel de produse achiziționate din România este vorba.

Cu vânzări de 27 miliarde de dolari în 2018 și 67.000 de angajați, compania RAYTHEON este recunoscută în domeniul tehnologiei și al inovației, specializat în soluții de apărare, guvernare civilă și securitate informatică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii