Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Compania Moderna a obținut fonduri suplimentare de 472 de milioane de dolari din partea guvernului SUA pentru vaccinul său împotriva Covid-19

Compania farmaceutică americană Moderna a primit fonduri suplimentare în valoare de 472 de milioane de dolari din partea Autorităţii pentru Cercetări Avansate şi Dezvoltare în Domeniul Biomedical (BARDA), pentru susţinerea dezvoltării vaccinului său împotriva Covid-19, informează News.ro, conform Reuters.
vaccin coronavirus

Moderna a precizat că fondurile vor susţine studiul său clinic, în a treia fază, pentru vaccinul candidat împotriva noului coronavirus, notează News.ro.

În luna aprilie, Moderna a primit 483 de milioan de dolari din partea agenţiei federale, când vaccinul său experimental se afla în fază preliminară.

„Încurajaţi de datele din studiul de faza I, considerăm că vaccinul nostru mRNA ar putea ajuta la rezolvarea pandemiei de Covid-19 şi la prevenirea viitoarelor epidenii”, a declarat directorul general Stéphane Bancel într-un comunicat.

Finanţarea totală oferită de BARDA pentru vaccinul experimental al Moderna împotriva noului coronavirus, primul din SUA care va fi testat pe oameni, se ridică la circa 955 de milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii