Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Compania Megatitan susține concertul caritabil New Hope dedicat pacienților și cadrelor medicale din Cluj

Compania Megatitan din Beclean susține evenimentul caritabil de muzică clasică ce va avea loc vineri, 24 iulie 2020, de la ora 11:00, în Parcul Spitalului Municipal din Cluj-Napoca.
Concert Cello Power-28

Concertul de muzică clasică va avea loc în aer liber, în Parcul Spitalului Municipal din Cluj-Napoca și, pentru respectarea distanței sociale, bolnavii și medicii vor putea urmări actul artistic de la geam.

Compusă din peste 30 de tineri muzicieni de elită, Orchestra din Cluj va oferi un concert cu compoziții clasice ale lui Mozart și Piazzolla pentru bolnavi și pentru personalul medical, în cadrului proiectului New Hope, care are ca scop să aducă bucurie în sufletele oamenilor suferinzi, prin muzică.

Ioan Daniel Bălan, proprietarul Megatitan, spune că s-a alăturat cu mare bucurie acestui proiect și, mai ales, acestei inițiative frumoase „din respect pentru toate cadrele medicale și în semn de apreciere pentru tot efortul lor, dar și din dragoste pentru pacienții care se luptă cu această boală, în spitale”.

Evenimentul este organizat de violoncelistul Octavian Lup, în parteneriat cu orchestra Asociației Tinerilor Artiști Clujeni (A.T.A.C).  „După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă și să se adreseze inimii. Acesta este și scopul proiectului New Hope și anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Ne adresăm în special celor care sunt în suferință, pe un pat de spital și nu pot ajunge la un concert sau într-o sală de spectacole. De aceea venim noi la ei cu o orchestră întreagă, formată din peste 30 de oameni,” a declarat Octavian Lup.

Având în vedere contextul actual, de distanțare socială, bolnavii și medicii vor putea urmări actul artistic de la geam. După concertul din Cluj, artiștii au în plan să ducă muzica clasică și la alte spitale din țară, dar și la azilele de bătrâni.

Octavian Lup face parte din topul soliștilor români care au reușit să se impună pe cele mai importante scene naționale și  internaționale. Laureat a multor concursuri din România cât și din străinătate, Octavian Lup a concertat pe patru continente ale lumii, alături de nume mari din domeniul muzicii clasice. Din 2019 este doctor în muzică și face parte din orchestra Operei Naționale din București, în paralel cu activitatea solistică și pedagogică. De asemenea, el este atras și de arta dirijorală, fiind dirijorul orchestrei A.T.A.C., prin proiectul New Hope pe care l-a conceput în 2019.

New Hope Project este un concept născut din dorința de a aduce în inimile oamenilor speranță. O orchestră formată din cei mai importanți muzicieni români ai tinerei generații, recunoscuți pe plan național și internațional, pornește la drum în locurile unde oamenii suferinzi își petrec cu durere zilele. Spitale, azile, dar și penitenciare. Proiectul își propune ca prin actul artistic să răspândească mesajul speranței și să lase în urma lui un strop de bucurie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii