FacebookTwitterLinkedIn

” (…) Am urmărit Treif de ani și am fost impresionați de tehnologia lor de ultimă oră, de echipa talentată și de succesul în gestionarea clienților, de la magazine mici până la companii de top. Împreună, suntem mai bine poziționați pentru a satisface nevoile clienților în ceea ce privește automatizarea, flexibilitatea și timpul de lansare pentru produsele gata de consum. Tehnologia de tăiere de vârf a Treif este extrem de complementară portofoliului de produse existent al Marel”, a declarat Árni Oddur Thordarson, CEO Marel, citează platforma Industria Cărnii.ro.

Cu venituri anuale de peste 80 milioane de euro și aproximativ 13 milioane EBITDA, Treif are 500 de angajați în unități din Europa, SUA și China. Baza sa de clienți este diversificată, variînd de la comercianții cu amănuntul specializați până la procesatori din industria alimentară la nivel internațional.

Marel a fost de acord să achiziționeze întregul capital social al Treif Maschinenbau GmbH, inclusiv toate activitățile comerciale relevante ale grupului. Prețul de achiziție pe baza de numerar și fără datorii (valoarea întreprinderii) va fi plătit cu 128 milioane de euro în numerar și 2,9 milioane în acțiuni Marel.

Acesta este cel mai mare acord semnat în ultimii ani între două companii importante din sectorul de tehnologie pentru prelucrarea cărnii.

Pe piața din România, echipamentele Treif ajung prin intermediul companiei Automates ACM, producător de echipamente și mașini speciale pentru industria alimentară.