FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, L3Harris trebuie să construiască un prototip pe orbită pentru programul agenţiei – Hypersonic and Ballistic Tracking Sensor (HBTSS)/ Senzorul de urmărire a armelor hipersonice şi a rachetelor balistice, informează DefenseNews.

Designul HBTSS rezolvă problema armelor hipersonice prin plasarea senzorului mult mai aproape de suprafaţa orbitei joase terestre, oferind posibilitatea de a vedea ameninţarea mai repede. Însă, pentru că senzorii sunt mult mai aproape te Pământ, au un câmp vizual mai limitat decât senzorii din orbita geosincronă.

Pentru a acoperi aceste lucruri, Agenţia de Apărare Antirachetă vrea să obţină o constelaţie proliferată compusă din nenumăraţi sateliţi pe orbită, notează Monitorul Apărării și Securității.

Luna trecută, Congresul SUA a decis să pună deoparte suma de 130 de milioane de dolari pentru a finanţa proiectul prin care Departamentul Apărării încearcă să dezvolte o nouă constelaţie care poate să detecteze astfel de ameninţări, care vin de oriunde din lume, în contextul în care China şi Rusia dezvoltă astfel de arme.

Lucrările la prototipul HBTSS se vor încheia în iulie 2023.