Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Compania IKEA recomandă clienților care au achiziționat lampa PATRULL să o returneze

IKEA Băneasa recomandă clienților care au cumpărat lampa cu senzori PATRULL să o returneze în magazin, unde vor primi integral suma pe care au plătit-o pentru produs.
ikea online

În luna iulie, a fost semnalat cazul unui băiețel în vârstă de 1 an și 7 luni din Austria, care s-a jucat cu lampa și s-a rănit la mână după ce a reușit să deschidă capacul. Produsul a fost retras de la vânzare în aceeași zi și a fost inițiată o investigație internă. Au fost testate 600 de lămpi din loturi diferite, iar capacul niciuneia dintre lămpile testate nu a putut fi desprins cu mâna de către persoane adulte. Conform testelor, capacul lămpii poate fi separat de conectorul pentru priză doar printr-o lovitură de ciocan care distruge și lampa. Procesul de producție include o procedură prin care capacul și conectorul pentru priză sunt sudate împreună. Astfel, concluzia finală indică o eroare umană singulară, produsă în timpul asamblării de către furnizor.

PATRULL_1

“Siguranța clienților este prioritară pentru noi. Toate produsele noastre sunt testate și respectă toate standardele de siguranță și legislația în vigoare din toate țările unde sunt vândute. În acest caz, însă, nu a fost de ajuns. Prioritatea noastră este să prevenim orice posibilitate, oricât de mică, de producere a unui al doilea incident. De aceea, Compania IKEA a hotărât să retragă lămpile cu senzori PATRULL din magazinele din toată lumea, ca să fim 100% siguri că am făcut tot posibilul să evităm acest risc,” declară Daniela Stoican PR Manager IKEA România.

Lampa cu senzori PATRULL este produsă în China și a fost vândută în magazinele din Europa și America de Nord din anul 2013, ajungând în total la aproximativ 2.588.000 de produse vândute. Nu a existat nicio altă sesizare legată de aceste produse, nicăieri în lume.PATRULL_2

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii