Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Compania germană EMZ investește 5 mil. euro într-o nouă fabrică în Reșița

Compania EMZ, cu sediul în Nabburg, Bavaria, produce tehnologii pentru electrocasnice şi de mediu.
Resita

EMZ construiește o unitate de producție, cu o suprafață de aproximativ 3.000 mp în parcul industrial al orașului, care va crea într-o primă fază între 50 și 100 de noi locuri de muncă, respectiv 500 de locuri de muncă în perspectivă.

Producția urmează să înceapă în toamna anului 2022.

„Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale. Unul dintre factori a fost cu siguranță sprijinul oferit de administrația locală. Dar, mai presus de toate, sprijinul foarte profesionist, obiectiv și de încredere din partea echipei AHK ne-a ajutat foarte mult în procesul de luare a deciziei”, spune Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect la emz.

Echipa AHK România, care a sprijinit îndeaproape multe proiecte de investiții germane în trecut și a colaborat cu administrațiile locale, are mulți ani de experiență în susținerea proiectelor de investiții ale companiilor germane în România.

„Prin activitatea noastră de consultanță oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani. Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România. Relațiile economice bilaterale sunt foarte intense, iar AHK România demonstrează, prin numeroasele sale activități și servicii de consultanță, că este motorul central pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale”, a declarat directorul general al AHK, Sebastian Metz.

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii