Cautare
, Contributor

Fuziuni și achiziții |
|

Compania franceză Iliad vrea sa preia operatorul polonez de telecomunicații Play

Compania franceză Iliad a lansat o ofertă de 3,5 miliarde de euro pentru preluarea operatorului polonez de telecomunicații Play.
shutterstock_finantare-finantari-bani-money

Oferta companiei franceze a fost lansată astăzi, 21 septembrie, scrie Reuters. Concretizarea achiziției ar putea plasa Iliad pe locul șase în topul celor mai mari operatori de telefonie mobilă din Europa.

Iliad a hotărât deja să cumpere 40% din acțiunile Play de la doi acționari și a anunțat că a depus o ofertă pentru achiziția integrală a companiei, potrivit News.ro.

Această preluare este un capitol major în strategia noastră de internaționalizare. Ne va face al șaselea mare operator de telefonie mobilă din Europa”, a declarat directorul general al Iliad, Thomas Reynaud. 

După preluarea operatorului Play, Iliad va avea 41 de milioane de abonați în Franța, Polonia și Italia. 

Play este ultima companie intrată pe piața de telecomunicații mobile din Polonia, unde începând din 2007 a atras 15 milioane de abonați și o cotă de piață de 29%, devenind principalul operator, cu 2.800 de angajați. În ultimele 12 luni, Play a obținut profit din operațiunile de bază de 523 de milioane de euro, la venituri de 1,6 miliarde de euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii