Cautare
, Redactor Forbes România

Industrie |
|

Compania finlandeză Peikko Group Corporation, furnizor de structuri și tehnologie de conectare pentru aplicații prefabricate, deschide o fabrică în aproprierea Bucureștiului

Peikko Group Corporation, unul din liderii mondiali în furnizarea de structuri și tehnologie de conectare pentru aplicații prefabricate, turnate in situ, a achiziționat o fabrică de mari dimensiuni, în apropierea Bucureștiului, și va începe operațiunile în România în primul trimestru al anului 2019.
 aboneaza-te
Topi_Paananen (1)

Până recent, fabrica a fost în proprietatea subsidiarei SSAB. Acest proiect face parte dintr-un plan extins de investiții, la nivel mondial, iar investiția în prima fază (până în T2 din 2019) se va ridica la suma de 10 milioane de euro.

Suprafața proprietății achiziționate este de 90.000 de metri pătrați, dintre care 30.000 de metri pătrați sunt alocați facilităților moderne de producție, iar restul de 60.000 de metri pătrați vor fi folosiți în scopuri de depozitare. Fabrica a fost construită în 2007, pentru fabricarea structurilor de oțel. Spațiile pentru producție sunt echipate cu o serie de macarale suspendate moderne și dispun de o linie de vopsitorie, facilități folosite direct în operațiunile Peikko. Sectoarele fabricii pot fi folosite individual, în funcție de necesități, astfel că dezvoltarea capacității de producție Peikko va fi realizată gradual. În prezent, fabrica din România a companiei Peikko este a opta din punct de vedere al capacității de producție, la nivel mondial, însă are un mare potențial să ajungă în top 3 până la sfârșitul anului 2020.

Operațiunile din România vor contribui la creșterea capacității totale de producție a companiei și nu vor afecta planurile de producție ale celorlalte unități existente. În ultimii 10 ani, Peikko și-a triplat cifra de afaceri, de la 73 de milioane de euro în 2009, până la 220 milioane de euro înregistrate în 2018, iar noua unitate de producție din România va fi dedicată să servească solicitărilor în creștere ale piețelor din Europa de Vest si Centrală.

Producția va începe cu fabricarea componentelor DELTABEAM® Frame: grinzile DELTABEAM®, coloanele din material compozit și alte structuri de oțel necesare construirii clădirilor – soluții inovatoare care fac ca procesul de construcție să fie mai rapid, mai sigur și mai eficient. Ulterior, facilitățile vor permite companiei Peikko extinderea gamei de produse la tehnologia de conectare din beton.

Compania va genera in primul trimestru din 2019 cel putin 50 de locuri de muncă în producție, cu un potențial de a ajunge la 300 de angajați până la sfârșitul anului 2020.

„Odată cu această extindere în România, Peikko va răspunde cererii constante și în creștere pentru soluțiile DELTABEAM®. Startul operațiunilor din România ne va ajuta să atingem targetul nostru, anume acela de a înregistra o cifră de afaceri de 250 de milioane de euro, până la sfârșitul anului 2020. Suntem încântați de această oportunitate mai ales că România și țările învecinate reprezintă un target foarte atractiv pentru produsele și serviciile noastre. Dorim să construim în România o echipă de specialiști și o unitate de producție puternică”, declară Topi Paananen, CEO Peikko Group Corporation.

Topi Paananen ocupă funcția de CEO al companiei Peikko Group Corporation, începând cu luna aprilie a anului 2010. Topi Paananen face parte din a doua generație a familiei care a înființat și deține compania Peikko, originară din Lahti, Finlanda, și fondată în anul 1965.

La nivel mondial, Peikko Group Corporation a fost parte a unor proiecte de referință, din Suedia, Germania, Marea Britanie și Danemarca.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii