Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Compania Facebook a fost acuzată că își urmărește utilizatorii Instagram prin intermediul camerei foto

Compania lui Mark Zuckerberg, Facebook, ajunge din nou în tribunal pentru că ar fi spionat utilizatorii aplicației Instagram prin utilizarea neautorizată a camerelor frontale.
 aboneaza-te
13. Instagram

Noul proces se datorează rapoartelor media din luna iulie care arată că aplicația de partajare a fotografiilor accesa camerele iPhone-urilor chiar și atunci când acestea nu erau utilizate în mod activ de către utilizatori, potrivit Bloomberg.

Facebook a respins acuzațiile spunând că ar fi o eroare a rapoartelor media pe care o vor corecta. În plângerea depusă joi la Curtea Federală din San Francisco, utilizatorul Instagram din New Jersey, Brittany Conditi, susține că utilizarea camerei de către aplicație este intenționată și realizată în scopul colectării „datelor lucrative și valoroase despre utilizatorii săi la care altfel nu ar avea acces”. Prin „obținerea de date personale extrem de private și intime asupra utilizatorilor lor, inclusiv în confidențialitatea propriilor case”, companiile Instagram și Facebook sunt capabile să colecteze „informații valoroase și cercetări de piață”, potrivit plângerii.

Facebook a refuzat să comenteze.

Într-un proces intentat luna trecută, compania  a fost acuzat că a folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a culege în mod ilegal datele biometrice ale celor peste 100 de milioane de utilizatori de Instagram. Facebook a respins afirmația și a spus că Instagram nu folosește tehnologia de recunoaștere a feței.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii