Cautare
, Contributor

IT |
|

Compania Endava vrea să ajungă la 2.000 de angajați în România

Compania Endava, cu sediul la Londra, are în plan ca în următorii ani să ajungă la 2.000 de angajați în România.
Endava Pitesti - open space

Compania britanică de servicii IT operează pe piața locală de zece ani prin intermediul a 12 birouri situate în Cluj-Napoca, Iași, București și Pitești, cel din urmă fiind inaugurat în noiembrie 2014. „Am reușit să schimbăm puțin orașele Cluj și Iași. Sperăm ca în circa cinci ani să avem același impact și asupra Bucureștiului”, a declarat John Cotterell, directorul general Endava România.

Primul sediu Endava din România a fost deschis în urmă cu zece ani, la Cluj-Napoca, iar în 2012 compania s-a extins și în București, acțiune care a dus la creșterea numărului locurilor de muncă: începând de atunci și până în prezent, o sută de persoane s-au angajat anual la sediul din Capitală. John Cotterell a indicat faptul că în România, dacă situația de față se menține la fel de bine, în sensul în care numărul clienților va crește în continuare, compania poate ajunge în următorii patru-cinci ani la 2.000 de angajați. De când este prezenă pe piață, Endava a oferit posibilități de angajare pentru specialiștii IT cu experiență. Începând cu anul 2013, compania organizează anual internshipuri pe o durată de nouă luni, destinate studenților din universitățile de profil.

Anul trecut, pe plan local, compania a înregistat o cifră de afaceri de peste 37 milioane de euro, în creștere cu 40% față de anul precedent, iar pentru anul viitor, șeful Endava România estimează în continuare o creștere a cifrei de afaceri.

Compania a inaugurat un nou sediu situat în Afi Park 3 , care se întinde pe o suprafață de peste 5.000 de metri pătrați și care „facilitează extinderea echipei din București cu până la 650 de persoane în următorul an”, după cum a declarat Radu Grosu, deliver director Endava București.

Endava are în prezent 1.350 de angajați în toată țara, și anume 361 în București, 669 în Cluj-Napoca și 327 în Iași. La nivel global, aceasta are peste 2.400 de angajați în birourile din Marea Britanie, SUA, Germania, Moldova, Serbia și Macedonia. Cu toate acestea, „în proporție de 97%, cele mai mari proiecte sunt implementate pentru clienți din America de Nord și Europa de Vest”, după cum a afirmat directorul general Endava România, care a mai precizat că intenționează să deschidă noi centre de livrare în Moldova.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii